THOMAS SAMSON Afp
‘IMAMO JOŠ 1028 DANA‘

FOTO: Pogledajte performans koji je sve zapanjio! Žena se zavezala za mrežu i prekinula Čilićev meč

Poručuje nam žena da imamo još 1028 dana. Imamo i objašnjenje, evo o čemu se radi.
Piše: Vedran Božičević, Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2022. 21:29

Meč Marina Čilića bio je nakratko prekinut! Nesvakidašnja se situacija dogodila u trećem setu polufinala Roland Garrosa. Pri rezultatu 4:1 za Caspera Ruuda, taman kad se Norvežanin pripremao servirati, na teren Philippe-Chartiera uletjela je prosvjednica i zavezala se za mrežu. Na majici je nosila poruku "ostalo nam je još 1028 dana".

image
THOMAS SAMSON Afp

Naravno, meč je odmah zaustavljen, ustrčali su se zaštitari, a na teren se spustila i direktorica Roland Garrosa Amelie Mauresmo. Nakon 2-3 minute zbunjenosti igrači su poslani u svlačionice, dok se ne riječi neugodna situacija. U međuvremenu su zaštitari uspjeli odvezati i izvesti nepozvanu gošću, a igrači su vraćeni na teren nakon desetak minuta, nakon čega im je sudac dao tri minute za zagrijavanje uoči nastavka.

A objašnjenje? Derniere Renovation, svojevrsna društvena udruga čiju je web-stranicu žena izreklamirala na kragni majice, udruga je koja se bavi klimatskim aktivizmom upozorava na to bi se za 1028 dana trebalo razriješiti pitanje budućnosti čovječanstva koje bi moralo biti spremno na razne klimatske promjene. Na njihovoj stranici najavljuju se nove akcije, a navodno je ovaj incident na Roland Garrosu bio planiran...

image
THOMAS SAMSON Afp

image
THOMAS SAMSON Afp

Linker
07. svibanj 2024 11:41