Rafael Nadal

 ANDY ASTFALCK Dppi Via Afp
ZVJERKA U PRVOM PLANU

FOTO Pogledajte detalj na Nadalovoj ruci vrijedan - milijun dolara: ‘To je dio moje kože...‘

Na svijetu ga ima svega u 50 primjeraka, a teži nevjerojatnih 30 grama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. veljača 2022. 18:11

Po mnogočemu poseban bio je netom završeni prvi Grand Slam turnir ove teniske sezone. Australian Open bio je na naslovnicama svih uglednih svjetskih medija i puno prije njegova početka. Afera s Novakom Đokovićem poslužila je kao svojevrsno zagrijavanje, a ono što je uslijedilo, našlo je svoje mjesto na stranicama povijesti bijelog sporta.

Rafael Nadal osvojio je svoj drugi Australian Open, a ukupno 21. GS turnir čime je postao tenisač s navjiše osvojenih Grand Slamova, s jednim više od Novaka Đokovića i Rogera Federera. U epskom finalu protiv Danila Medvedjeva, kao i kroz čitav turnir, jedan je modni detalj svima upao u oko.

image
JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia

Riječ je o - satu! Naime, Rafael Nadal je ekskluzivni ambasador marke Richard Mille, i to još od 2010. godine. Na svojoj je desnoj ruci, na kojoj i inače nosi satove, Nadal imao "zvijer" koja na tržištu košta - preko milijun dolara. Točnije, model RM 27-04 u butiku spomenute marke možete naći za milijun i pedeset tisuća dolara. I to samo ako baš imate sreće, jer na svijetu postoji samo pedeset primjeraka toga sata.

image
STEPHANE ALLAMAN Dppi Via Afp

Nadalov sat teži svega 30 grama, uključujući i remen, a igraču tijekom meča pruža nevjerojatan otpor, što je jednako kao da ga zapravo i nema.

"U početku je to bilo prilagođavanje, morali smo blisko surađivati kako bismo sat prilagodili mom zglobu. Sada je postao dio moje kože, to je kao da nemate ništa na sebi - otkrio je jednom prilikom Nadal.

image
RICHARD MILLE VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Richard Mille Via Bestimage/Bestimage/Profimedia


image
RICHARD MILLE VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Richard Mille Via Bestimage/Bestimage/Profimedia

Linker
23. travanj 2024 18:18