DON EMMERT Afp
‘NJIHOV ODNOS JE SAVRŠEN‘

Evo zašto je Đoković onako urlao na Gorana u finalu, otkrivena pozadina priče koja je uzbudila regiju

Srpski mediji tvrde da je Ivanišević jedina osoba s kojom Novak uopće komunicira tijekom meča.
Piše: JL.Objavljeno: 30. siječanj 2023. 18:41

Urlanje Novaka Đokovića na vlastitog trenera Gorana Ivaniševića postalo je hit na društvenim mrežama. Pobjednik Australian Opena i broj 1 na ovotjednoj ATP listi imao je velikih problema tijekom meča s Grkom Stefanosom Tsitsipasom u Melbourneu. Poslije jednog izgubljenog poena Đoković se okrenuo prema Ivaniševiću i histerično vikao:

- Ne mogu. Vidiš li? Ne mogu, ubij me! Vidiš li? Vidiš li kad ovdje stanem? Vidiš li?

Odgovor Ivaniševića je međutim izostao. No, Đoković je nastavio urlati...

- Treći put te pitam. Kaži mi nešto!

Ivanišević je samo slegnuo ramenima i rekao:

- Ne čujem te!

image
MARTIN KEEP Afp

Uslijedili su novi izljevi bijesa najboljeg tenisača na svijetu. Zbog Đokovićevog nipodaštavanja vlastitog trenera, Srbina su kritizirali čak i njegovi sunarodnjaci. Mnogi su konstatirali kako Ivanišević ne zaslužuje takav odnos.

No, srpski Kurir nastoji opravdati ponašanje Novaka Đokovića. Premda i novinari spomenutog medija konstatiraju da se "Nole činio nervoznijim nego inače". Odgovor su predstavljale Novakove suze i lavina emocija, koje je evidentno dugo nosio u sebi.

Prema Kuriru, Novak i Goran imaju specifičan odnos. Ivanišević je jedina osoba iz "boksa" s kojom Đoković komunicira tijekom meča. Od njega traži savjete i odgovore. Stoga Đoković u Ivaniševiću nalazi i "dežurnog krivca" za sve loše što mu se događa na terenu.

Također, za razliku od društvenih mreža, gdje se nerijetko sugerira kako je odnos Đokovića i Ivaniševića – na rubu pucanja, Kurir poentira: odnos Đokovića i Ivaniševića je savršen i tu ne postoje nikakvi problemi. Ivanišević daje Novaku zlata vrijedne savjete!

Uostalom, trener Ivanišević najbolje razumije Đokovića, jer je kao igrač bio zapravo još i temperamentiji od srpskog tenisača. Konačno, u svijetu tenisa postoje svakojake relacije i odnosi između trenera i igrača. Važno je jedino da suradnja rezultira uspjehom, a Đoković je u Melbourneu ostvario 22. Grand Slam pobjedu (čime je dostigao rekord Rafaela Nadala).

Linker
22. travanj 2024 06:13