‘Trebala mi je pomoć, savjet, vodstvo‘, objasnio je Đoković razgovore s Ivaniševićem

 David Gray/AFP
VIŠE NIJE ZABRANJENO

Đoković priznao da je iskoristio najkontroverznije pravilo: ‘Nije mi bilo ugodno, trebao sam pomoć‘

‘Nema više licemjerja‘, tim je riječima uvođenje pravila opisao slavni trener Patrick Mouratoglou
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2023. 07:18

Novak Đoković jutros se vratio na poziciju na koju se ne treba dugo privikavati. Prvi put nakon lipnja prošle godine, Srbin drži broj jedan svjetskog tenisa, s kojeg je zbacio 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza. Ujedno je podebljao svoj rekord na 374 tjedana na prvom mjestu.

Sportski svijet ne prestaje se diviti Đokovićevom postignuću pa se kao sljedeći veliki cilj najavljuje njegov pohod na apsolutni rekord Margaret Court od 24 Grand Slam titule. Prva prilika za nastavak trofejne žetve bit će Roland Garros, a Đoković je prije odlaska iz Australije otkrio novinarima kako mu je famozni coaching, jedno od najkontroverznijih pravila ATP Toura koje je uvedeno prošle godine, pomoglo da se protiv Tsitsipasa konsolidira i pronađe fokus.

Srbin je, naime, u puno navrata tijekom finala komunicirao s Goranom Ivaniševićem, od kojega je tražio i verbalnu i neverbalnu pomoć.

- Bili su to razgovori koje inače vodimo kad se ne osjećam ugodno na terenu. Trebala mi je pomoć, nekakav savjet, vodstvo - objasnio je.

Prije samo pola godine coaching je na ATP Touru bio zabranjen, a u prošlosti je na Grand Slamovima izazivao velike kontroverze. Dovoljno se prisjetiti finala US Opena 2018. između Serene Williams i Naomi Osake, kad je sudac Carlos Ramos kaznio Serenu zbog coachinga i izazvao jedan od najpoznatijih ispada u povijesti sporta. Kad je pravilo lani uvedeno, Serenin bivši trener Patrick Mouratoglou pozdravio je promjenu.

- Nema više licemjerja. Radi se o praksi koja se u gotovo svakom meču primjenjuje već desetljećima - rekao je tada Mouratoglou.

Linker
18. travanj 2024 06:08