Tko će ovaj put slaviti?
 AFP
KAKVO FINALE

Đoković o kultnom rivalstvu s Rafom! ‘Moj najveći protivnik u karijeri! Znam da imam šansu, evo razloga‘

Jedno od najvećih rivalstava u povijesti sporta nastavlja se u nedjelju u finalu Roland Garrosa
Piše: Vjekoslav PaunObjavljeno: 10. listopad 2020. 10:31

Novak Đoković ili Rafael Nadal. Epski spektakl, po 56. put. Rivalstvo, najveće rivalstvo u povijesti tenisa (jer nitko nije imao toliko međusobnih dvoboja), jedno od najvećih u povijesti sporta. Veliko finale zakazano je za nedjelju od 15 sati...

Bez izgubljenog seta stigao je Rafa do finala. I to je jedino mjesto, taj golemi nepregledni Chatrier, gdje se može reći da je Nadal veliki favorit, jer statistika govori da ga, posebice ako nije zemljana podloga u pitanju, Đoković "redovito pegla".

"Toliko puta je osvojio ovaj turnir, pa niti jedan tenisač nije osvojio bilo koji turnir toliko puta. Izgubio je samo dva puta ovdje u čitavoj karijeri", rekao je Đoković nakon petosetnog maratona protiv Grka Tsitsipasa.

image
AFP

Postoji nekoliko stvari koje bi mogle ići na ruku Novaku, odnosno, zašto je situacija sada toliko drukčija nego da se Roland Garros igra primjerice u - svibnju/lipnju. Loptice ne odskaču toliko visoko koliko bi Rafa volio, njegov čudesni spin puno je efektniji u proljeće...

"Znam da sam ovdje gubio dosta puta, ali razmišljam i o tome da sam ga ovdje pobijedio 2015. godine u četvrtfinalu i to je taj meč na koji se često vraćam. I to mi daje vjeru između ostalog da mogu pobijediti", reći će tenisač iz susjedstva.

Umor od pet setova?

"Nema umora, dan i pol bit će sasvim dovoljno".

image
AFP

Rivalstvo koje nema kraja, pomalo dolaze do 60. meča...

"Definitivno moj najveći protivnik", reći će Đoković.

Nadal također govori u sličnim "tonovima"...

"Jako ga respektiram, Novak i ja odigrali smo gomilu mečeva. Jako težak protivnik i moraš biti apsolutno najbolji tog dana ne bi li pobijedio", naglasit će Rafa koji ima čak 12 naslova u Parizu.

Dvanaest naslova i čak 99 pobjeda. Ako ode do kraja, osvojit će 20. jubilarni naslov i "izbaciti" Federera s GOAT liste, jer to je ono što se jedino priznaje. Broj osvojenih Grand Slam naslova. Ako Đoković ode do kraja, uzet će 18. i još se više približiti Federeru i Rafi, ali i postat će prvi tenisač u povijesti koji je svaki Grand Slam osvajao najmanje - dva puta.

image
AFP

Linker
05. srpanj 2024 16:43