MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Matthew Stockman/Getty Images/Profimedia
TKO JE NAJVEĆI U POVIJESTI?

‘Đoković najteži? Ma ne! Protiv Federera se osjećate najgore, tako da poželite napustiti teren‘

Zanimljivu paralelu povukao je Nick Kyrgios nakon poraza u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2022. 15:40

Uz autralskog tenisča definitivno nikad nije dosadno, pa tako nije bilo ni protekla dva tjedna u All England Clubu. Ali osim karaktareističnih svađa s gledateljima i rasprava sa sucima, ovoga puta je Kyrgios dogurao do finala gdje ga je pobijedio Novak Đoković sa 4-6 6-3 6-4 7-6(3).

Upitan je li mu finale protiv Đokovića bio izazov u karijeri protiv najtežeg protivnika, Kyrgios je rekao: "Ne bih to rekao. Doveo sam se u situaciju da pobijedim."

Usporedio je Kyrgios osjećaj iz meča protiv Đokovića s osjećajem protiv njegovih najvećih rivala Rogera Federera i Rafaela Nadala.

"Protiv Novaka se nisam osjećao tako loše kao protiv Federera na mahove. Od njih trojice, mislim da vas Federer može natjerati da se osjećate najgore, u toj mjeri da poželite napustiti teren. Sposoban je učiniti da sve izgleda užasno brzo, dok vam Nadal i Đoković dopuštaju da igrate malo. Ako protiv njih dvojice ne igrate sjajno, onda se mučite, dok protiv Federera poželite brzo napustiti teren", dodao je Kyrgios, kojem je to bilo prvo Grand Slam finale.

Linker
19. travanj 2024 07:01