Iga Swiatek slavi titulu

 DIMITAR DILKOFF Afp
ČETVRTA TITULA

Čudesna Iga osvojila Roland Garros. Suparnica u finalu nije znala što ju je snašlo

Iga Świątek je u šest nastupa u Roland Garrosu čak četiri puta otišla do kraja
Piše: SN, HinaObjavljeno: 08. lipanj 2024. 16:27

Iga Świątek pobjednica je Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji! Fantastična Poljakinja s 2:0 (6:2, 6:1) u setovima svladala je talijansku tenisačicu Jasmine Paolini za sat i deset minuta igre.

Bio je to jednosmjeran meč od samog početka, kao i svi Igini dvoboji na ovogodišnjem izdanju French Opena. Prva tenisačica svijeta Paolini je prepustila tek tri gema i završila turnir s tek jednim izgubljenim setom, onim u drugom kolu protiv povratnice Naomi Osake.

Paolini je kod 1-1 napravila break te povela 2-1 nakon čega je doslovno nestala s terena. Od tih 1-2 čak deset gemova u nizu je osvojila 23-godišnja Poljakinja koja je povela 6-2, 5-0 i time riješila dvojbe u ovom susretu, ako su uopće i postojale.

Bio je ovo treći međusobni meč Świątek i Paolini, a Talijanka još uvijek nije osvojila ni set.

image
ALAIN JOCARD Afp

Za 28-godišnju Paolini je ovaj finale bio uvjerljivo najveći uspjeh u karijeri, a Talijanka još nije okončala posao u Parizu. U nedjelju će sa svojom partnericom, sunarodnjakinjom Sarom Errani, igrati finale ženskih parova.

Świątek se tako treću uzastopnu godinu okrunila prvakinjom u Parizu te došla do nevjerojatne statistike od četiri Roland Garros titule (2020., 2022., 2023., 2024.) u samo šest nastupa na drugom Grad Slamu sezone. Poljakinja je 2022. osvojila i US Open, a još čeka na titule na Australian Openu i Wimbledonu.

Linker
08. lipanj 2024 17:28