MICHAEL ERREY/AFP/PROFIMEDIA Michael Errey/Afp/Profimedia
DOBAR DAN ZA HRVATE

Čilić u trećem kolu Roland Garrosa! Marin izgubio prvi set i onda u potpunosti izdominirao protivnika

Olimpijski pobjednici iz Tokija Nikola Mektić i Mate Pavić također su izborili 3. kolo
Piše: I. Jelkić/HinaObjavljeno: 26. svibanj 2022. 17:39

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u 3. kolo grand-slam turnira Roland Garros pobjedom nad Mađarom Martonom Fuscoviscem 4-6, 6-2, 6-4, 6-3 nakon tri sata igre.

Čilić (ATP 23) izgubio je prvi set protiv Mađara, koji je 57. tenisač svijeta, ali je u preostala tri seta posve nadigrao protivnika. U meču je Marin imao 12 asova i 55 posto obačaja prvoga servisa, realizirao je pet od 11 break-lopti, a sedam od devet puta spasio loptu za obrat na svoj servis.

Fucsovics je nakon četiri propuštene break-lopte kod 1:1 u sedmom gemu prvog seta oduzeo Marin servis, što je bilo dovoljno za početnu prednost. No, Čilić je ostao miran te uzvratio krajem druge dionice, kada je u desetom gemu iskoristio četvrtu break-loptu za 6:4, a gem ranije je spasio break-loptu na svom servisu.

Bio je to zapravo i ključan trenutak u meču jer Marin je od 4:4 u drugom setu osvojio pet gemova zaredom te osim izjednačenja u setovima otišao na 3:0 u trećem, a onda još jednom serijom od sada šest osvojenih gemova zaredom - od 4:2 u trećem do 4:0 u četvrtom setu - i definitivno prelomio meč. Mađar se više nije mogao vratiti te upisao i treći poraz u trećem međusobnom dvoboju s Međugorcem.

U 3. kolu suparnik će mu biti “stari poznanik” Gilles Simon (ATP 158). Francuz (37) je nakon Carrena-Buste izbacio i Stevea Johnsona, a inače protiv Čilića ima omjer 6-1. Jedina Marinova pobjeda stigla je 2014. na US Openu, u 4. kolu, poslije čega je i osvojio Grand Slam u New Yorku.

U ženskom dijelu ždrijeba ispala su dva velika imena, Karolinu Pliškovu, 8. nositeljicu, izbacila je domaća tenisačica, Leolia Jeanjean (WTA 227), koja je na turnir ušla s pozivnicom. Osvajačicu Roland Garrosa iz 2018., Simonu Halep, eliminirala je Kineskinja Zheng (WTA 74). (ij)

Mektić i Pavić nastavili pobjednički niz, slavio i Dodig

Olimpijski pobjednici iz Tokija, hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić, plasirali su se u 3. kolo Roland Garrosa, oni su u susretu 2. kola svladali Nizozemca Robina Haasea i Južnoafrikanca Ravena Klaasena sa 7-6 (5), 4-6, 6-2.

Mektić i Pavić su ovom pobjedom produžili svoj niz pobjeda na 11, uoči dolaska u Pariz osvojili su naslove u Rimu i Ženevi što su im bili prvi trofeji u 2022. godini.

U osmini finala Mektić i Pavić će igrati protiv Indijca Rohana Bopanne i Nizozemca Matwea Middlekoopa.

Dodig s Krajicekom u 3. kolu

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se s Amerikancem Austinom Krajicekom u 3. kolo muških parova u Roland Garrosu, oni su u susretu 2. kola nadigrali Francuze Sadija Doumbiju i Fabiena Reboula sa 4-6, 6-4, 7-6 (6).

Dodig i Krajicek su produžili svoju seriju pobjeda na šest jer su prije dolaska u Pariz prošloga tjedna osvojili turnir u Lyonu, a sljedeći suparnici bit će im bolji iz ogleda Mađara Martona Fucsovicsa i Amerikanca Francesa Tiafoea te Kazahstanca Aleksandra Bublika i Australca Thanasija Kokkinakisa.

Ranije su se u 2. kolo plasirali i olimpijski pobjednici iz Tokija Nikola Mektić i Mate Pavić, oni su u 2. kolu nadigrali Nizozemca Robina Haasea i Južnoafrikanca Ravena Klaasena sa 7-6 (5), 4-6, 6-2. Sljedeći suparnici drugim nositeljima bit će Indijac Rohan Bopanna i Nizozemac Matwe Middlekoop. (Hina)

Linker
17. svibanj 2024 05:47