Simona Halep

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POZADINA VELIKOG IZNENAĐENJA

Bivša prva tenisačica svijeta usred meča pretrpjela napadaj panike i ispala s Roland Garrosa!

‘Jednostavno sam se pogubila. Dogodio mi se napadaj panike i nisam se znala nositi s tim‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. svibanj 2022. 16:35

Nekadašnja prva tenisačica svijeta Simona Halep pretrpjela je napadaj panike tijekom meča 2. kola Roland Garrosa protiv Qinwen Zheng. Kineskinja je pobijedila s 2:6, 6:2, 6:1, a Rumunjka je u jednom trenutku zatražila pomoć. Liječnici su joj izmjerili puls i krvni tlak, a premda je dobila dozvolu da se vrati u meč, problemi s disanjem su se nastavili i liječnici su se po drugi put morali spustiti na teren.

image
THOMAS SAMSON Afp

- Igrala sam dobro na početku, imala sam i break u drugom setu, ali onda se nešto dogodilo. Jednostavno sam se pogubila. Dogodio mi se napadaj panike i nisam se znala nositi s tim jer mi se ne događa često. Nakon meča je bilo teško, ali sada sam dobro, oporavila sam se i naučit ću nešto iz ove epizode. Mislim da nije ništa opasno u pitanju, dobro je da se opet mogu smijati - rekla je Halep.

Umirovljeni britanski tenisač Tim Henman, danas komentator na Eurosportu, pohvalio je nekadašnju pobjednicu Roland Garrosa što je tako otvoreno progovorila o svome problemu.

- Tužno je kad se takve stvari događaju. Ali, jako je hrabro što je Simona tako iskreno govorila o tome što joj se dogodilo jer smatram da to može imati pozitivan utjecaj na sve koji se bore s problemom mentalnog zdravlja da odu potražiti pomoć. Velika je stvar što je nakon poraza u tako teškim okolnostima odlučila doći na konferenciju za novinare i govoriti o tome - istaknuo je Henman.

Linker
27. travanj 2024 07:17