Marketa Vondroušova

 HARRY HOW Afp
MORA NA OPERACIJU

Bivša finalistica Roland Garrosa u posljednji tren otkazala nastup u Parizu: ‘Osjećam stalne bolove...‘

Zbog zdravstvenih problema morala je otkazati nastup na drugom Grand Slam turniru sezone
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2022. 09:47

Češka tenisačica Marketa Vondroušova, trenutačno 35. na pojedinačnoj WTA ljestvici, podvrgnula se manjem operativnom zahvatu na zglobu lijevog zapešća i propustit će nastup na Roland Garrosu, gdje je prije tri godine igrala meč za naslov u kojem je poražena od Australke Ashleigh Barty.

"Zadnjih nekoliko tjedana nisu bili laki. Osjećala sam stalne bolove u zglobu i nakon nekoliko posjeta liječnicima odlučila sam otići na manji operativni zahvat kako bih mogla igrati bez bolova. Bit ću pozitivna tijekom oporavka i ne mogu dočekati povratak na teren", poručila je putem Instagrama 22-godišnja ljevoruka Čehinja uz fotografiju na kojoj se može vidjeti da joj je lijeva ruka cijela u zavoju.

Uz finale Roland Garrosa 2019., kad je na put do meča za naslov u četvrtfinalu pobijedila Petru Martić (7-6, 7-5), najveći uspjeh u karijeri Vondroušova je postigla na prošlogodišnjem olimpijskom turniru u Tokiju, gdje je osvojila srebrnu medalju izgubivši finale od Švicarke Belinde Benčić (7-5, 2-6, 6-3).

U ovoj godini je najbolji rezultat ostvarila na WTA 500 turniru u Dubaiju, gdje je iz kvalifikacija stigla do polufinala u kojem je bez borbe morala predati bez borbe Veroniki Kudermetovoj. Posljednji meč prije operacije odigrala je sredinom travnja na WTA turniru u Stuttgartu, gdje ju je u prvom kolu svladala Tunižanka Ons Jabeur.

Nije poznato koliko će dugo Vondroušova morati izbivati s WTA Toura.

Linker
16. travanj 2024 10:38