Goran Sebelic / CROPIX
UMAG

Frankopan na čelu turnira

Frankopan je prilično involviran i u hrvatski tenis. Naime, Britanac vodi poslove našeg najtalentiranijeg mladog tenisača Borne Ćorića te Osječanke Donne Vekić
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 02. siječanj 2015. 13:29

Nakon pet godina uspješne suradnje Vanja Božičković, koji je na mjesto direktora našeg najstarijeg ATP Toura došao umjesto Slavka Rasbergera, čovjeka koji je sve to osmislio i vodio 20 godina, više neće biti prvi operativac u Umagu, koji ide dalje. Božičković je potpisao ugovor na pet godina i kad je ugovor izašao, nije dobio ponudu ni nikakav signal da bi novi vlasnici željeli zadržati mladog poslovnog čovjeka iz Zagreba, ali pritom mu nitko nije ni rekao da više nije i neće biti direktor Umaga, to je morao otkriti sam. Nije bilo ni oproštajnog govora ni oproštajne večera, ali Vanja Božičković nije od onih kojeg bi takve stvari dramatično pogodile.

Nikad nije bio sklon incidentima, radio je najbolje što može, radio je u teškim financijskim vremenima prilično dobro, ali sada je očito došlo vrijeme za novog čovjeka.

- Zahvalan sam svima u Istraturistu, zahvalan sam svima koji su mi pomogli, svim suradnicima, naravno, igračima koji su u tih pet godina dolazili u Umag, novinarima također. Odlazim zadovoljan onim što smo u to vrijeme svi zajedno ostvarili u Umagu, odlazim bez zamjerki, bilo je lijepo i ponavljam još jednom, svima hvala. Ako bih mogao izdvojiti dvije godine, onda je to svakako 2012, u kojoj je Marin Čilić otišao do kraja, te igrački 2013, pogotovo ono veliko polufinale između Talijana Fogninija i Francuza Monfilsa.

Kao što nitko iz novog vodstva ATP Toura u Umagu nije dojavio da Vanja Božičković više neće biti direktor, još uvijek nitko nije dojavio ni tko će biti novi. No, gotovo je sigurno, ili ne gotovo, nego sigurno da će novi čovjek biti Britanac Lawrence Frankopan, čija je agencija bazirana u Londonu i koji je jedan od vodećih svjetskih menadžera. Njegov prvi čovjek iz redova tenisača je pobjednik prošlogodišnjeg Australian Opena, Švicarac Stan Wawrinka, koji je igrom slučaja upravo u Umagu 2006. godine osvojio prvi naslov u velikoj karijeri. U njegovim su rukama Gael Monfils te Francuskinja srpskih korijena Kristina Mladenovic.

No, ono što je puno važnije, Frankopan je prilično involviran i u hrvatski tenis. Naime, Britanac vodi poslove našeg najtalentiranijeg mladog tenisača Borne Ćorića te Osječanke Donne Vekić, a najnovija akvizicija mu je mladi 12-godišnji Zagrepčanin Borna Devald, koji je nedavno u Miamiju osvojio prestižni Orange Bowl.

Koliko će Frankopan voditi umaški turnir, ostat će otvorenim. Naime, bilo je i govora da bi se turnir ove godine mogao ugasiti, ali to je bila priča očito bez osnove i Umag u nekom novom ruhu ide dalje.

Linker
23. rujan 2024 03:26