Neja Markičević/CROPIX
PBZ ZAGREB INDOORS

FOTO Čilić pregazio Žemlju, Dodig slavio u hrvatskom derbiju protiv Karlovića!

Cipranin Marcos Baghdatis oprostio se od natjecanja u ranoj fazi turnira. Već u 2. kolu savladao ga je slovenski tenisač Blaž Kavčič sa 3-6, 7-6(2), 6-4
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 07. veljača 2013. 17:18

Prošle je godine Ivo Karlović ispisao jednu od nesretnih zagrebačkih priča. Kolekcija mu je bogata, gubio je u Domu sportova sve i svašta, pa čak i kada bi odigrao sjajne mečeve, kao što je to bio slučaj u prošlogodišnjem četvrtfinalu protiv Južnija.

Rus je 2012. otišao do kraja, a poveznica s ovom godinom je i više nego dovoljno. Karlović je opet ispao u meču koji kandidira za ljepoticu turnira, pa bi onda barem bio red i da njegov „krvnik“ osvoji naslov . Ovoga mu je puta presudio donedavni reprezentativni kolega, prijatelj Ivan Dodig.

- Odigrao je sjajno i vidi se da ovdje puca od samopouzdanja. Ima tu još odličnih igrača, ali Ivan sigurno može osvojiti. Ja sam se valjda zamjerio Domu sportova jer očito osam uzastopnih nastupa nije dovoljno - kazao je Karlović nakon meča u kojem se imalo što vidjeti.

Za sve one kojima je današnji „power tennis“, u kojem caruju snaga i igrači koji kampiraju na osnovnoj liniji, Ivan i Ivo ponudili su osvježenje. Festival servis-volej igre, nadmudrivanja na mreži i sjajnih pasinga rijetko se vidi na današnjem Touru. Dodig je mudro izlazio na mrežu forsirajući Karlovićev bekhend, ali i najviši teniski profesionalac na svijetu neuobičajeno je dobro odgovarao bekhend spinom.

- Kada sam posljednji puta tako prolazio igrača na mreži? Svaki dan na treningu, ali na meču nisam već dugo - priznao je Karlović.

Dodig je podsjetio koliko se dobro osjeća na turniru koji mu je donio jedini naslov u karijeri. Za šansu da ponovi 2011. morat će pobijediti aktualnog pobjednika, već spomenutog Južnija. Drugi hrvatski predstavnik među osam najboljih morat će nastaviti gaziti slovenskom stazom želi li u polufinale. Marina Čilića, nakon pobjede nad Gregom Žemljom, čeka Blaž Kavčič.

- Odigrao sam dobro, servirao valjda najbolje ikada. Kavčič igra dugačke mečeve, ali nema ništa čime može razbiti suparnika. Opet će sve ovisiti o meni - najavio je Čilić.

Riječanin Dino Marcan ušao je u turnir umjesto 2. nositelja, viroznog Andreasa Seppija. Sretni gubitnik zauzeo je mjesto u drugom kolu, ali Petzschner nije imao milosti.

Zagreb Indoors, 2. kolo: Čilić(1) - Žemlja 6-2 6-3, Kavčič - Baghdatis(6) 3-6 7-6(2) 6-4, Dodig - Karlović 7-6(2) 6-7(2) 6-3, Petzschner - Marcan 6-3 6-4.

Raspored za petak: Rosol - Melzer (12.45), Haase - Petzschner (slijedi), Južnij - Dodig (17.45), Čilić - Kavčič (slijedi).

Linker
22. rujan 2024 20:24