NAJVAŽNIJI MEČ KARIJERE

FORMULA ZA FEDERERA Ćorić: Marine, budi agresivan i igraj mu stalno na bekhend!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 05. rujan 2014. 20:38

Marin Čilić u karijeri je imao samo jednog teniskog uzora, a taj mu danas sjedi na “trenerskoj klupi” ( Goran Ivanišević). Međutim, kada bi morao odabrati aktivnog igrača kojem se najviše divi, bez dvojbe bi to bio njegov subotnji suparnik.

Federer je do polufinala stigao uz tri izgubljena seta. Nakon šetnje u prva dva kola, Granollers ga je zaskočio na početku 3. kola. Nakon što mu je uzeo set, Roger se naljutio i u iduća tri izgubio - po gem. Bautista Agut u osmini finala nije imao šanse, ali je zato Monfils bio na nokat od pobjede. Francuz je imao 2-0 u setovima, dvije meč-lopte kod 5-4 u četvrtom, ali tada je osjetio dašak Rogerove magije.

Švicarac je igrao servis-mreža na prvu i zabio forhend na drugu meč-loptu. Stadion je eruptirao, Monfils u sljedećem gemu dvjema duplim pogreškama donirao break i Federer je odjurio do prvog polufinala US Opena nakon 2011. Deveti put u karijeri vratio se nakon 0-2 u setovima. Teško je reći koliko se fizički potrošio, ali jasno je da Marin u polufinalu ima šanse jedino ako bude agresivan.

- Mora inzistirati na Federerovu bekhendu i servirati sjajno. Možda i nije stvar u tome da pogodi ne znam koliko asova, bitnije je da na važne poene dobije besplatan poen servisom - pojasnio je talentirani hrvatski igrač Borna Ćorić.

Linker
24. rujan 2024 03:22