WOZNIACKI

'Donna je budućnost tenisa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2013. 12:30

U 2. kolu Australian Opena deseta nositeljica Caroline Wozniacki je sa 6-1, 6-4 pobijedila 16-godišnju hrvatsku, ali i svjetsku tenisku nadu Donnu Vekić, što je Osječanki bio tek drugi meč u karijeri na Grand Slam turnirima.

Vekić je odlično odigrala drugi set u kojem je bila posve ravnopravna nekada najboljoj svjetskoj tenisačici. Ipak, nije uspjela zakomplicirati meč i odvesti ga u treći set, no i ovako je zavrijedila mnoge lijepe riječi. Uputila ih je i njena suparnica.

- Uvjerena sam da ćemo mnogo toga vidjeti od Donne u budućnosti. Ona je definitivno vrlo talentirana tenisačica. Ali, mlada je, treba vremena. No, potencijal postoji, to se vrlo brzo može spoznati - rekla je Wozniacki i nastavila:

- Osnovna moja zamisao je bila da je stavim pod pritisak. Zapravo, znala sam da će ona padati pod pritiskom prije ili kasnije. Definitivno sam trebala izbjeći neke lude udarce i to sam uspjela. Igrala sam mirno i pritiskala je.

Za kraj je Wozniacki priznala:

- Hm, osjećam se malo staro, a to je posve ludo. Imam samo 22 godine, a osjećam se staro. Ali, kako drugačije kada je Donna 16-godišnjakinja. Moram se priviknuti na to, jer će se sve češće ponavljati takve situacije.

Linker
16. rujan 2024 14:56