SEPPI

Dolazi na Zagreb Indoors

'Zagreb Indoors je prvi dvoranski turnir u Europi. Do Zagreba obično idem autom, jer mi je blizu. Imam mnogo poznanika na turniru i ugodno se osjećam' - poručio je Seppi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2015. 13:58

Na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa ove godine naći će se trojica igrača koji su izborili svoje mjesto u osmini finala Australian Opena: Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, Luksemburžanin Gilles Műller i Talijan Andreas Seppi koji je u 3. kolu izbacio Rogera Federera , a samo ga je jedan poen dijelio i od pobjede nad domaćom senzacijom, 19-godišnjim Nickom Kyrgiosom, i proboja do svog prvog četrtfinala na Grand Slam turnirima.

„Zagreb Indoors je prvi dvoranski turnir u Europi. Do Zagreba obično idem autom, jer mi je blizu. Imam mnogo poznanika na turniru i ugodno se osjećam. Zato volim dolaziti u Zagreb. Vidimo se u Domu sportova“, poručio je iz Melbournea Talijan Andreas Seppi koji će po šesti put nastupiti u Zagrebu.

Deseto izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors neće ponuditi spektakl samo u pojedinačnoj konkurenciji koju predvodi aktualni pobjednik US Opena Marin Čilić, već će i vrlo snažan turnir parova biti poslastica za teniske zaljubljenike.

Zagrebački pobjednik u paru iz 2013. Austrijanac Julian Knowle u kombinaciji s Čehom Lukašom Rosolom predvodi listu prijava za turnir parova. To ujedno znači da bi Rosola, 30. tenisača svijeta u pojedinačnoj konkurenciji najpoznatijeg po pobjedi nad Rafaelom Nadalom u Wimbledonu 2012., trebali vidjeti u kvalifikacijama pojedinaca, s obzirom na to da se češki tenisač nije na vrijeme prijavio za turnir u singlu. A kad je već tu zbog parova, logično je da pokuša proći kvalifikacije i zauzme svoje mjesto u glavnom turniru u kojem bi, da se prijavio na vrijeme, bio treći najbolje rangirani tenisač.

Prošlogodišnji polufinalist Splićanin Marin Draganja, koji je do tog rezultata stigao sa sugrađaninom Matom Pavićem, u Zagreb dovodi Finca Henrija Kontinena, s kojim je na kraju 2014. imao niz odličnih rezultata. Draganja i Kontinen probili su se do finala ATP turnira u Metzu i Baselu te oba puta izgubili u super tie-breaku. U novu sezonu su ušli s tri uzastopna poraza, ali možda je baš u Zagrebu prilika za preokretanje tog negativnog trenda.

Osim Draganje, Šibenčanin Franko Škugor drugi je hrvatski tenisač koji se našao među dvadesetoricom igrača koji su prijavom stekli pravo nastupa, a Škugorov partner će biti Slovenac Blaž Kavčič. Od preostalih preostalih parova svakako je zanimljiva ukrajinsko-srpska kombinacija Sergij Stahovskij - Viktor Troicki, mogući talijanski par u Davis Cupu Simone Bolelli - Andreas Seppi te luksemburško - nizozemski dvojac Gilles Müller - Igor Sijsling.

Dvadesetorici igrača koji su se unaprijed prijavili pridružit će se još četiri para sastavljena od igrača koji će se prijavljivati na mjestu odigravanja turnira u Domu sportova, a organizatorima su na raspolaganju i dvije pozivnice koje će najvjerojatnije, kao i u većini slučajeva dosad, završiti u rukama hrvatskih tenisača.

Kvalifikacijski susreti u Domu sportova započet će u subotu, 31. siječnja, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak, 2. veljače. Ulaz na kvalifikacijske susrete u subotu i nedjelju je slobodan. Ulaznice za glavni turnir, koji je na rasporedu od 2. do 8. veljače, po popularnim cijenama od 20 do 50 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem interneta (www.eventim.hr).

Linker
23. rujan 2024 15:24