Split, 100710 . Drugi dan turnira Davis cup, susret izmedju Hrvatske i Srbije u Splitu u kojem se susrecu Mario Cilic i Ivan Dodig (Hrvatska) protiv Janka Tipsarevica i Nenada Zimonjica (Srbija).Na slici: Cilic i Dodig.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX
US OPEN

Dodig i Lučić izborili plasman u glavni dio turnira

Dodig je na 148. mjestu ATP ljestvice, a u kvalifikacijama je bio postavljen za 23. nositelja. U 3. kolu pobijedio je izraelskog veterana, 32-godišnjeg Okuna, 6-4, 6-3
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 29. kolovoz 2010. 02:09

Hrvatski tenisač Ivan Dodig uspješno je odradio i treći, odlučujući kvalifikacijski dvoboj na US Openu, te je izborio plasman u glavni ždrijeb posljednjeg Grand Slam turnira sezone u New Yorku.

Dodig je trenutno na 148. mjestu ATP ljestvice, a u kvalifikacijama je bio postavljen za 23. nositelja. U 3. kolu pobijedio je izraelskog veterana, 32-godišnjeg Noama Okuna, 6-4, 6-3 nakon 88 minuta igre. Bio je to njihov prvi dvoboj.

Okun je bio opasniji za Međugorca nego što pokazuje rezultat. Izraelac je imao 7 break-lopti, ali nije iskoristio niti jednu od njih, za razliku od našeg tenisača koji je realizirao dvije od četiri takve šanse.

Dodigu je ovo bio prvi dolazak u karijeri na kvalifikacije US Opena, koje je odradio bez izgubljenog seta. Ove godine bio je vrlo uspješan u kvalifikacijama Grand Slam turnira, prošao ih je i na Australian Openu i Wimbledonu, te je na oba turnira pobjeđivao i u 1. kolu glavnog turnira.

Uz Dodiga, priliku za plasman u glavni ždrijeb ima i Mirjana Lučić, koja u 3. kolu igra protiv 29. nositeljice, naturalizirane Kazahstanke Sesil Karatančeve.

Mirjana Lučić kvalificirala se u glavni ždrijeb US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u New Yorku. U 3. kolu kvalifikacija pobijedila je 29. nositeljicu, rođenu Bugarku koja igra za Kazahstan, Sesil Karatančevu 6-1, 6-4.

Lučić je najteži dio posla u kvalifikacijama obavila još u 1. kolu, kada je svladala Bjeloruskinju Jekaterinu Džehalevič, iako je u trećem setu zaostajala 5-2, a u tie-breaku trećeg je izvukla tri vezane meč-lopte suparnice. Nakon toga je u dva seta dobila četvrtu nositeljicu, Kineskinju Shuai Zhang (7-6(3), 6-1), a najsuvereniju predstavu sačuvala je za kraj i dvoboj protiv Karatenčeve, koju je svladala nakon samo 68 minuta igre.

Lučić niti jednom nije izgubila svoj servis, s suparnici je njezin oduzela tri puta. Spasila je 28-godišnja Hrvatica sve tri break-prilike svoje suparnice, a jednu od njih i kada je servirala za pobjedu. Krenula je furiozno u meč, s vodstvom 5-0, te je pozitivan trend zadržala do kraja dvoboja.

Lučić je trenutno 153. igračica svijeta, a Karatančeva je na 140. poziciji. Ovo je bio njihov drugi meč, a prvi je dobila 21-godišnja igračica rodom iz Sofije, lani u Palermu, na zemljanoj podlozi.

Najveće uspjehe na US Openu je Mikica ostvarila u najranijoj, za nju i najuspješnijoj fazi karijere. Naime, 1997. i 1998. je igrala u 3. kolu, a godinu potom u drugom. Dva je puta, 2000. i 2002. godine, prošla kvalifikacije u New Yorku, ali je u oba navrata gubila u 1. kolu glavnog turnira.

Podsjećamo, Lučić je ovoga ljeta prošla i kvalifikacije u Wimbledonu, ali je u prvom nastupu u glavnom ždrijebu izgubila od Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

US Open, kvalifikacije, 3. kolo:

muški:

Dodig (23) – Okun 6-4, 6-3

žene:

Lučić – Karatančeva (29) 6-1, 6-4

Linker
01. srpanj 2024 08:14