Izbornik Vedran Martić, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, ministrica Nikolina Brnjac i Johannes Schreiner u Umagu.

 GORAN SEBELIC Cropix
DAVIS CUP U SPLITU

U Umagu najavljen spektakl na Gripama, izbornik Martić: ‘Da sad biram, igralo bi ovih pet igrača‘

U Umag je stigla i ministrica Nikolina Brnjac, koja je istaknula važnost ovakvih događanja
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 14:17

Davis Cup vraća se u Hrvatsku. Ususret prvom krugu završnice, koja će se održati na splitskim Gripama od 12. do 17. rujna, u zaleđu stadiona "Goran Ivanišević" u Umagu održana je konferencija na kojoj je najavljen spektakl u gradu pod Marjanom. U borbi za odlazak u nokaut fazu u Málagi, hrvatska će reprezentacija morati biti među prve dvije po završetku skupine, pored SAD-a, Nizozemske i Finske. Povodom događaja, ali i završnice Plava Laguna Croatia Opena, u Istru je stigla i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske.

- Najavljujemo novo veliko sportsko događanje, drago mi je da smo dobili domaćinstvo Davis Cupa. Vlada je podržala ovaj događaj s pola milijuna eura, znamo koliki je značaj takvih događaja. Od 2018. do danas uložili smo preko 25 milijuna eura u velike sportske manifestacije - rekla je ministrica.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Zadovoljstvo nije skrivala niti Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

- Izuzetno smo sretni što ćemo ugostiti grupnu fazu. Ovo je velika prilika i veliko zadovoljstvo da takav teniski događaj bude u Hrvatskoj. Igrači će moći imati veliku podršku nakon dugo vremena. Ovakav događaj se nije nikada dogodio, a osim u Hrvatskoj, igra se još u tri države. Ovo će sigurno doprinijeti promociji naše države - rekla je Babić.

U Umagu je ovih dana i Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, koji će svoje izabranike voditi u rodnom gradu.

- Jako sam sretan. Nakon Rijeke, gdje smo igrali kvalifikacijski susret protiv Austrije, a zadnje dvije godine grupne faze u Italiji, stižemo u Split. Reprezentativci će sigurno biti motivirani, igraju kod kuće, a ovo je prilika našoj publici da uživo gledaju četiri reprezentacije s vrhunskim igračima. Naravno, nadam se dobrom tenisu i prolasku u finale - rekao je Martić.

image

Press konferencija na kojoj je najavljen Davis cup u Splitu

GORAN SEBELIC Cropix

Što se tiče konkretnih imena, izbornik ima vremena za izbor do 14. kolovoza, ali ipak je rekao kako bi izgledala izabrana vrsta u ovom trenutku.

- Sada bih izabrao Ćorića, Goju, Prižmića, Dodiga i Pavića. S Čilićem sam bio nakon meča u Umagu. Pregledavao je koljeno, dosta je dobro, ali to mu je prvi meč nakon gotovo sedam mjeseci. Pratimo razvoj situacije, Marin ide sad na američku turneju -zaključio je izbornik. q

Linker
01. svibanj 2024 03:32