Nadal će u ponedjeljak preskočiti Ruuda, što znači da će Španjolska prvi put u povijesti imati prvog i drugog igrača svijeta

 Anne-Christine Poujoulat/Afp
MALO LAKŠI POSAO

Nadal je prelomio: Neće igrati protiv Hrvatske! Umjesto toga, draže mu je uzeti 10 milijuna dolara

Izostankom Nadala, pritisak će u Málagi biti na prvom tenisaču svijeta Carlosu Alcarazu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. listopad 2022. 10:07

Španjolska reprezentacija u studenome će u četvrtfinalu Davis Cupa dočekati Hrvatsku bez svojeg najtrofejnijeg igrača. Umjesto u Málagi, 36-godišnji Rafael Nadal bit će u to vrijeme u Južnoj Americi i igrati ekshibicijske mečeve.

La Nación je objavio da će "Kralj zemlje" 23. studenoga nastupiti na stadionu Parque Roca u Buenos Airesu, a suparnik će mu biti Norvežanin Casper Ruud. Radi se o reprizi finala Roland Garrosa, za koju su VIP ulaznice već puštene u prodaju. U videu koji je Ruud objavio na Instagramu, dvojica tenisača potvrdili su nastup u Argentini te u još četiri zemlje nakon toga.

"Revanš za Pariz? Čekaj da razmislim. Ovako ćemo: odigrat ćemo ga u Buenos Airesu. Ako me pobijediš, dugujem ti roštilj. Ma znaš što, odigrat ćemo pet mečeva. Prvi u Buenos Airesu, a onda u Bogoti, Quintu, Belo Horizonteu i Mexico Cityju", rekao je Nadal.

La Nación piše da je Španjolac originalno trebao igrati protiv Juana Martína del Potra, kojem bi to bila oproštajna turneja, no ozljede su prisilile argentinskog tenisača da odustane od planova o meču pa je Ruud uskočio kao zamjena. Teniski krugovi šuškaju da bi Nadalov honorar mogao premašiti iznos od 10 milijuna dolara, koliko je 2019. za američku turneju zaradio Roger Federer.

Nadal će, inače, u ponedjeljak preskočiti Ruuda na ATP ljestvici, što znači da će Španjolska prvi put u povijesti imati prvog i drugog igrača svijeta. Posljednji su put dvojica igrača iz iste zemlje na prve dvije pozicije stolovali 2000. godine. Tad je Andre Agassi bio prvi, a Pete Sampras drugi.

Vijest o Nadalovom preskakanju Davis Cupa sigurno će obradovati izbornika Vedrana Martića, iako Španjolci imaju najširu klupu među svim reprezentacijama. Očekuje se da će ih na završnici u Málagi predvoditi svjetski broj jedan Carlos Alcaraz, dok su za drugu opciju u singlu sada najveći kandidati Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut. Hrvatska bi u četvrtfinalu trebala računati na najjaču postavu s Čilićem, Ćorićem i Gojom te Mektićem i Pavićem u parovima.

Okršaj Španjolske i Hrvatske na rasporedu je 23. studenoga. Pobjednik će dva dana kasnije u polufinalu igrati s Nizozemskom ili Australijom.

Linker
25. travanj 2024 08:59