DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
ŽDRIJEB ODLUČIO

Italija protiv Argentine na završnom turniru Davis Cupa

Završni turnir će se održati u Malagi od 19. do 24. studenoga
Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2024. 14:46

Branitelji naslova Italija će igrati protiv Argentine na završnom turniru Davis Cupa, koji će se održati u Malagi od 19. do 24. studenoga, a Sjedinjene Države protiv Australije, odlučio je ždrijeb održan u četvrtak.

Domaćin Španjolska sučelit će se s Nizozemskom, dok će se Kanada suprotstaviti Njemačkoj u prvom ogledu. Igraju se po dva singla i jedan meč parova.

Ukoliko Italija pobijedi igrat će protiv boljeg iz ogleda između SAD-a i Australije. Pobjednik susreta između Španjolke i Nizozemske igrat će protiv pobjednika susreta između Kanade i Njemačke.

Italija je bila bez prvog igrača svijeta Jannika Sinnera u završnici skupine u kojem je pobijedila u sva tri susreta, ali prvi igrač svijeta mogao bi se vratiti u Malagi. Italija je bila u skupini s Belgijom, Brazilom i Nizozemskom. Argentina se kvalificirala iz teške skupine koja je uključivala Britaniju i Kanadu.

Italija i Španjolska su na suprotnim stranama ždrijeba što bi moglo znači mogući konačni obračun između Sinnera i trećeg igrača svijeta Carlosa Alcaraza.

Linker
19. rujan 2024 14:47