Borna Gojo

 ANTE CIZMIC Cropix
KVALIFIKACIJSKI DVOBOJ

Hrvatski tenisači ugostit će reprezentaciju Belgije na otvaranju nove sezone Davis Cupa

Prvo ime belgijske vrste je 32-godišnji David Goffin, nekad sedmi, a danas 107. igrač svijeta
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. studeni 2023. 14:48

Hrvatski tenisači ugostit će Belgiju na otvaranju nove sezone Davis Cupa, početkom veljače sljedeće godine (2. i 3. ili 3. i 4. veljače). Riječ je o kvalifikacijskom dvoboju čiji će se pobjednik plasirati u grupnu fazu natjecanja koja je na rasporedu u rujnu. Ovogodišnji finalisti Italija i Australija, te reprezentacije s pozivnicama, Španjolska i Velika Britanija, preskaču kvalifikacije i izravno su u grupnoj fazi iz koje će osam najboljih momčadi izboriti završni turnir koji će se i dogodine održati u Malagi.

Nedjeljni ždrijeb spojio je Hrvatsku s Belgijom, reprezentacijom protiv koje su naši tenisači dosad igrali dva puta i oba puta slavili. U Rijeci je 2004. u borbi za ostanak u Svjetskoj skupini bilo 3-2 za našu izabranu vrstu, a istim rezultatom Hrvatska je pobijedila i 2016. u 1. kolu u Liegeu.

Belgija je ove godine u kvalifikacijama poražena od Južne Koreje, ali je ostala u prvom razredu Davis Cupa trijumfom protiv Uzbekistana u rujnu. Prvo ime belgijske vrste je 32-godišnji David Goffin, nekad sedmi, a danas 107. igrač svijeta.

Hrvatska je ove godine ispala u grupnoj fazi igranoj u Splitu, a u kakvom će sastavu biti dogodine još je uvijek neizvjesno. U Top 100 su Borna Ćorić (ATP 37) i Borna Gojo (ATP 77), slijede ih Duje Ajduković (ATP 145) i Dino Prižmić (ATP 162), a veliko je pitanje u kakvom će se stanju na teren vratiti Marin Čilić koji se cijelu sezonu borio s ozljedom.

Parovi kvalifikacija

Hrvatska - Belgija

Kanada - Južna Koreja

Srbija - Slovačka

Mađarska - Njemačka

Nizozemska - Švicarska

Češka - Izrael

Ukrajina - SAD

Finska - Portugal

Tajvan - Francuska

Argentina - Kazahstan

Švedska - Brazil

Čile - Peru

Linker
12. svibanj 2024 03:46