Marin Čilić

 THOMAS COEX Afp
RIJEČ POBJEDNIKA

Čilić nakon velikog meča: ‘Ovo je sažetak moje karijere! Uvijek neke drame i trileri...‘

Međugorac je u dramatičnom dvoboju nakon 3 sata i 13 minuta odveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 23. studeni 2022. 23:55

Marin Čilić odigrao je puno velikih mečeva i u osobnoj karijeri i u Davis Cupu, a gdje bi smjestio ovu pobjedu nad Pablom Carrenom Bustom vrijednu plasmana u polufinale Davis Cupa.

- Bio je sjajan meč, posebno na kraju sjajan završetak za mene, nakon što sam gubio 4:1 u tie-breaku. I potegao sam onda jednu bekhend paralelu, poslije toga sjajan servis i odigrao dva-tri poena jako dobra. To je nekako sažetak ovog meča, ali nekako i moje karijere i velikog broja mečeva koje sam igrao. Jer puno je puta tu bilo nekih breakova u trećem setu i uvijek neke drame i trileri. Presretan sam što ovaj put donio ogroman bod za Hrvatsku.

Triler je možda i najbolji izbor riječi za opis meča u kojem je naš tenisač vodio 4:2 u trećem setu, pa bio dva poena do poraza (0:30 kad je servirao kod 5:6) i onda još gubio 1:4 u tie-breaku.

image
THOMAS COEX Afp

- Nije bilo jednostavno, kroz cijeli prvi set bila je borba, tražio sam neki svoj ritam. Bila je i ova mala stanka između završetka sezone s turnirima do ovog meča, pa je to uvjetovalo da nisam bio savršen u svim udarcima. Ali bio sam miran u glavi, naši su mi navijači davali podršku i potegao sam prave stvari u pravo vrijeme i sjele su na pravo mjesto.

Jedina zamjerka koju si može naći u pobjedi jest broj dvostrukih servis grešaka. Čak 15 ih je napravio, teško se sjetiti meča s takvom statistikom

- Da, bilo je problema, ali to s druge strane pokazuje koliko sam sjajno reagirao u igri, koliko sam sjajno reternirao i stvarao si puno šansi, zapravo u jednu ruku to je pokazatelj da sam odigrao savršen meč.

Sada Australija na putu do finala?

- Prvo malo odmora, pa ćemo se spremiti i za njih - zaključio je Marin.

Linker
25. travanj 2024 03:52