NOVA TENISKA ZVIJEZDA

ĆORIĆ OTKRIO ENGLEZIMA 'Hrvati nisu razmaženi, valjda zato igraju tako dobro'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. listopad 2014. 18:40

Najviše moram raditi na servisima i volejima, a po stilu igre sam najsličniji Đokoviću. Dobro se krećem, ne promašujem previše, borac sam, a bekhend mi je najjače oružje.

Ovako je u jednom “tvitu” svoj igrački profil za službenu stranicu Wimbledona sažeo Borna Ćorić. Najmlađi član teniskog Top 100 u intervjuu je ustvrdio da je zadovoljan godinom iza sebe.

Dragocjeni savjeti

- Krenuo sam s renkingom koji je bio ispod 300. mjesta i s ciljem da uđem barem među 200. No kada sam to postigao, još uvijek nisam bio zadovoljan - priznaje 17-godišnji Zagrepčanin.

Ćorić je imao još jednu priliku da objasni kakav je pečat na njegov tenis stavio Goran Ivanišević, ali i Marin Čilić.

- Obojica su sjajni momci s kojima puno razgovaram, pogotovo s Goranom. U Zagrebu zajedno treniramo i njegovi su mi savjeti dragocjeni. Isto je i s Marinom: samo nekoliko dana nakon US Opena došao je igrati Davis Cup za Hrvatsku te mi pokazao puno stvari.

Loši uvjeti za trening

Autora Marka Hodgkinsona zanimalo je koji je to tajni recept u Hrvatskoj za proizvodnju igrača svjetske klase. Ćorić ga objašnjava svojevrsnim paradoksom.

- Pretpostavljam da smo dobri zato što nemamo baš najbolje uvjete za trening. To nas tjera da više radimo. Nismo razmaženi, ali smo jako motivirani.

Ćorić je za kraj priznao da mu trava nije omiljena podloga, ali vjeruje da se to u budućnosti može promijeniti.

- Moja igra ne odgovara travi, na njoj se ne mogu tako dobro kretati. Ali popravit ću to kada odigram više mečeva na toj podlozi - zaključuje.

Linker
24. rujan 2024 03:17