Neja Markičević/CROPIX
INDIAN WELLS

Čilić slobodan, Dodig čeka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2013. 11:55

Većina hrvatskih predstavnika na iznimno jakom teniskom ATP i WTA turniru u Indian Wellsu (beton na otvorenom) saznalo je svoje protivnike u 1. kolu , odnosno potencijale protivnike u 2. kolu glavnog turnira.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić slobodan je u 1. kolu kao 12. nositelj turnira, te će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta između Španjolca Alberta Ramosa i Argentinca Horacija Zeballosa, senzacionalnog pobjednika nad Rafaelom Nadalom u finalu zemljanog ATP turnira u Čileu prije nešto više od dva tjedna.

Ivan Dodig igrat će u 1. kolu protiv jednog od kvalifikanata, koji će danas (srijeda) odigrati finalno kolo. Ukoliko preskoči tu prepreku, u 2. ga kolu čeka francuski veteran Julien Benneteau.

Dvojici spomenutih Hrvata u glavnom ždrijebu može se pridružiti i treći, Ivo Karlović, ukoliko danas pobjedi domaćeg predstavnika Jessea Levinea.

Kod tenisačica će Petra Martić u 1. kolu igrati protiv Švicarke Stefanie Vögele, koja je u glavni turnir ušla kao "sretna gubitnica" kvalifikacija. Bit će to treći susret naše i švicarske tenisačice, a prva su dva, na zemljanoj podlozi, otišla na stranu Vögele. Zanimljivo, bolja je od Vögele u posljednjem kolu kvalifikacija bila druga hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni.

Ona će u 1. kolu igrati protiv Pauline Parmentier iz Francuske, koju je u jedinom prethodnom susretu, 2010. godine, pobijedila s 2-1 u setovima.

Linker
22. rujan 2024 12:30