AP
INDIAN WELLS

Čilić prošao u treće kolo, Dodig izborio Federera, Lučić ispala u parovima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2013. 10:31

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo velikog ATP turnira u Indian Wellsu, on je u susretu 2. kola svladao Španjolca Alberta Ramosa sa 7-6 (7), 6-2 nakon sat i pol igre.

Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Ramosa i druga pobjeda našeg igrača.

U prvom setu oba su igrača bez većih problema držala svoj početni udarac, jedinu "break-loptu" ima je Ramos kod rezultata 3-3, ali je u tom poen nekontrolirao izbacio bekhend u aut. Čilić je u "tie-breaku" stigao do velike prednosti od 6-2, ali se situacija ipak prilično zakomplicirala jer je naš igrač propustio četiri vezane set-lopte. Kod 7-6 propustio je i petu loptu za set, ali je srećom iskoristio šestu i tako si otvorio put ka pobjedi.

U drugom setu Čilić je igrao mnogo bolje, dva je puta oduzimao servis Ramosu, dok je na svom početnom udarcu izgubio samo četiri poena i riješio tu dionicu igre, a time i meč, sa 6-2 u svoju korist.

Čilićev suparnik u 3. kolu bit će Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić.

Lučić ispala u parovima

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni završila je u 2. kolu svoj nastup u Indian Wellsu u pojedinačnoj i konkurenciji parova...

Nakon što je u subotu u pojedinačnoj konkurenciji izgubila od Belgijke Yanine Wickmayer (3-6, 6-3, 6-2), dan kasnije su u igri parova ona i Srpkinja Jelena Janković izgubile od Nadje Petrove i Katarine Srebotnik 6-2, 7-6(4).

Rusko-slovenska kombinacija je postavljena za treće nositeljice, a do pobjede su stigle nakon jednog sata i 33 minute igre.

Ovim je porazom Hrvatska ostala bez predstavnica na turniru u Indian Wellsu.

WTA Indian Wells, parovi, 2. kolo:

Petrova / Srebotnik (3) - Lučić / Janković 6-2, 7-6(4)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobijedio je Juliena Benneteaua, francuskog tenisača postavljenog za 28. nositelja, 6-4, 6-2 u drugom kolu Indian Wellsa.

Dodig je tri puta oduzimao servis suparniku. Svoj nije ispustio niti jednom. Ostvario je time uvjerljivo najboji rezultat na prvom ATP-ovu turniru Masters 1000 kategorije u godini, na kojem nastupa tek drugi put, te nastavio solidnu formu na američkom betonu demonstriranu na proteklom turniru u Delray Beachu.

U trećem kolu čeka ga iskušenje protiv branitelja naslova i drugog nositelja, Švicarca Rogera Federera. Čast suprotstaviti se najboljemu svjetskom tenisaču u povijesti 60. igrač svijeta dosad nije imao.

Federer je inače u meču drugog kola za 58 minuta nadigrao Uzbekistanca Denisa Istomina 6-2, 6-3.

Na tvrde se betonske podloge baš u kalifornijskoj pustinji odlučio vratiti Rafael Nadal. Nije Španjolac na njima igrao od 29. ožujka prošle godine. Nakon sedmomjesečne se pauze vratio ove godine na latinoameričkoj seriji zemljanih turnira. Od tri nastupa, dva je puta otišao do kraja i jednom do finala.

Trinaestu ovogodišnju pobjedu u 14. nastupu izborio je protiv 20-godišnjeg Amerikanca Ryana Harrisona rezultatom 7-6(3), 6-2. Nakon meča rekao je da se osjeća dobro.

Pobjednik turnira iz 2002. i 2003. godine, Australac Lleyton Hewitt, nakon gotovo dva i po sata borbe pobijedio je 15. nositelja, Amerikanca Johna Isnera, dok je latvijski kvalifikant Ernests Gulbis deklasirao devetog nositelja, Srbina Janka Tipsarevića, prepustivši mu svega dva gema.

ATP Indian Wells, 2. kolo:

Dodig – Benneteau (28) 6-4, 6-2

Federer (2) – Istomin 6-3, 6-2

Nadal (5) – Harrison 7-6(3), 6-2

Hewitt – Isner (15) 6-7(6), 6-3, 6-4

Gulbis – Tipsarević (9) 6-2, 6-0

Linker
17. rujan 2024 07:02