'MASTERS' U LONDONU

ČILIĆ 'Ne želim biti samo sudionik, ovo je turnir za koji se igra cijele sezone'

'Osjećam da ovdje pripadam, da mi je ovdje mjesto. Ma, osjećao sam tijekom sezone da zarađujem respekt na osnovi igara koje sam pružao' - rekao je Marin za SN
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. studeni 2014. 23:27

Marin Čilić je ušetao na sastanak s hrvatskim novinarima u O2 Areni vrlo opušten i vrlo zadovoljan. Prethodno je odradio trening, očito je sve funkcioniralo onako kako treba. Otkako je stigao u London u utorak, emitirao je pozitivne impulse činjenicom da je dio Barclays ATP Tour World Finalsa, definitivno je ostao impresioniran tretmanom i čitavim događajem. Taj se dojam samo povećao kad je prvi put stupio u O2 Arenu, kad je osjetio dvoranu.

- Najbolja dvorana u kojoj sam ikada bio, pravi je gušt biti u njoj - rekao je u uvodu razgovora koji su iz pozadine kontrolirali njegov menadžer Vincent Stavaux i čovjek iz ATP-a Fabrizio Sestini.

Sushi je bio preljut

Možda je “kontrola” preteška riječ, ionako se razgovaralo samo na hrvatskom jeziku i onako neformalno. Sestini je jedino pazio da sve bude gotovo prije 14 sati kako bi Marin stigao na brod koji će ga Temzom vratiti u hotel Marriott. I to je dio priče o ekskluzivnosti ovoga natjecanja, sve je na jednoj razini više u odnosu na normalne turnire kakve igraju tijekom sezone. Jedan od najvećih razloga jest što ih je samo osam, osmorica veličanstvenih, najboljih na svijetu. Sve je personalizirano, pa i šampanjac koji se pio u petak navečer na brodu koji je plovio Temzom. Glavni kuhar na toj svečanoj večeri bio je čuveni Jamie Oliver, a Marin kaže da nije probao šampanjac sa svojim imenom, ali i da ne može reći kakav je kuhar Jamie Oliver.

- Lijepo smo se družili, no ja nisam ništa probao osim sushija koji je bio toliko ljut da sam odmah zažalio.

To što je došao u utorak, a prvi meč protiv Novaka Đokovića odigrat će tek u ponedjeljak, dobra je stvar zbog aklimatizacije, navikavanja na sve, pa i da mu ovo oduševljenje splasne. Motiv neka ostane, osjećamo da je motiviran do neba i spreman igrati najbolji tenis.

- Ja osjećam da ovdje pripadam, da mi je ovdje mjesto. Vidim to i po reakciji igrača koji su u Londonu. Ma, osjećao sam tijekom sezone da zarađujem respekt na osnovi igara koje sam pružao. Poznata je stvar da je Goran puno napravio s mojim servisom, to svi ističu, ali sve skupa sam u igri napredovao i zaslužio poštovanje. Eto, Novak je jedan od onih koji su to najčešće isticali. Nakon US Opena to je samo podignuto na neku drugu potenciju.

Bez obzira na to što kao debitant može reći da je došao učiti i da nema pritiska, on se neće složiti. To je već šampionski stav.

- Ne želim biti samo sudionik, ovo je turnir za koji se igra cijele sezone. Kad je na jednom mjestu toliko kvalitetnih igrača, jasno je da će mi to pomoći u daljnjem napretku.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Linker
24. rujan 2024 11:19