OTKAZAO ZAGREB

ČILIĆ NE IDE U SRBIJU 'Minimalni su izgledi da ću biti spreman za Davis Cup'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 01. veljača 2015. 12:49

Čilićevo otkazivanje nastupa na ATP Zagreb Indoorsu nije jedini udarac najboljeg našeg igrača hrvatskom tenisu. Pobjednik US Opena propustit će i Davis Cup dvoboj protiv Srbije u Kraljevu od 6. do 8. ožujka.

Minimalni izgledi

- Izgledi su minimalni, moj nastup je pod velikim upitnikom. Otkazao sam i Rotterdam i Delray Beach koji počinje 16. veljače. Do Davis Cupa će proći dva i pol mjeseca kako nisam igrao tenis. Bilo bi mi dosta teško i stresno nakon tolike pauze, sa samo dva tjedna treniranja, igrati mečeve u pet setova - tužna srca ispričao je Čilić gostujući na ždrijebu glavnog turnira Indoorsa koji počinje u ponedjeljak u velikoj dvorani Doma sportova.

- Očekivao sam brži oporavak, zaželio sam se tenisa. Dani mi presporo prolaze, bavim se samo aktivnostima vezanim uz noge i donji dio tijela. Posljednji pregled pokazao je napredak u oporavku ruke, ali još uvijek nije za igranje.

U razmišljanjima o Čilićevoj situaciji stalno se nameće pitanje je li pogriješio kada je nakon Mastersa nastupao na revijalnim turnirima po Aziji umjesto da je već tada krenuo s mirovanjem.

- Ne mislim da su mi ti mečevi na jedan set produžili proces oporavaka i da bi mi bilo bolje da sam se odmarao još deset dana. Pogriješio sam što prije i nakon Mastersa nisam shvaćao ozbiljnost ozljede i da će mi oporavak biti problematičan. Računao sam da će mi tri do četiri tjedna odmora biti dovoljna - priznao je deveti tenisač svijeta.

Posljednji Indoors?

Nakon najboljeg hrvatskog tenisača loše vijesti priopćio je i direktor turnira Branko Horvat. Kako sada stvari stoje ispred nas je, vrlo vjerojatno, posljednji ATP Zagreb Indoors.

Bez financijske pomoći Grada proračun od oko 14 milijuna kuna neće se zatvoriti, a organizatori si ne mogu priuštiti drugu uzastopnu godinu u minusu. Zasad nema naznaka da će Zagreb promijeniti stav prema turniru.

- Još uvijek se nadamo novu od Grada. Zasad su nam pomogli s dozvolama za parkiranje, montažnim tribinama i džambo plakatima. Hrvatski tenis nije zaslužio da nam u posljednji tren oduzmu sredstva. Nije pošteno da iznosi koji su trebali ići Snježnoj kraljici, ‘Hanžeku’, maratonu i Indoorsu nisu proporcionalno smanjeni. Kraljica je ostala na istom ili sličnom iznosu, a mi nismo dobili ništa - zavapio je direktor turnira Branko Horvat.

Linker
22. rujan 2024 00:32