REUTERS/Aly Song
ATP/WTA

ČILIĆ IZBORIO ČETVRTFINALE WASHINGTONA Hrvat trijumfom protiv nadolazeće nade najavio bolje dane; Vekić pobijedila nekoć prvu tenisačicu svijeta

Piše: Borna AbramovićObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 10:15

Siguran sam da smo Marina Čilića i ove godine vidjeli u boljem izdanju, ali kad govorimo o ovoj sezoni, koja zasad našem tenisaču nije donijela previše dobrog, onda je ova pobjeda jedna od boljih.

Marin Čilić se kvalificirao u četvrtfinale turnira iz kategorije 500 u glavnom gradu SAD-a nakon što je u dva seta svladao nadolazeću kanadsku nadu Felixa Auger-Aliassimea. Podatak da je mladi Kanađanin sezonu počeo na 108. mjestu, a danas je već 22., a pitom je igrao tri finala, sugerirat će o kakvom se tenisaču radi.

No, Auger-Aliassime nije imao najbolji dan, a pritom je Marin igrao najbolje onda kada je bilo potrebno. To se prije svega odnosi na prvi set u kojem je triput oduzeo servis svom protivniku, a samo jednom ga izgubio.

Povoljna okolnost za Marina je ta što je prvi krenuo servirati u 2. setu. Kanađanin je tu igrao nešto bolje. Imao je čak i tri break lopte međutim u konačnici neforsirane pogreške, pogotovo backhandom, ali i servis, odnijele su mogućnost da se ravnopravnije nosi s Marinom.

Tako se i dogodilo u 10. gemu drugog seta kada je na prvu break priliku našeg majstora načinio dvostruku pogrešku, a to je ujedno bila i meč-lopta. Auger-Aliassime je načinio čak 11 dvostrukih pogrešaka, dok je Čilić unatoč činjenici što je i on imao više neforsiranih pogrešaka od izravnih poena bio daleko konstantniji i na kraju pobijedio sa 6:3, 6:4.

Vekić bolja od Azarenke

U susretu 2. kola WTA teniskog turnira u San Joseu hrvatska tenisačica Donna Vekić je pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku, nekoć prvu tenisačicu svijeta, s 2-0, po setovima 6-4 i 6-3.

Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između Belgijanke Elise Mertens i Amerikanke Kristie Ahn.

Linker
23. rujan 2024 20:33