Neja Markičević/CROPIX
BAGHDATIS OTVORENO

Baghdatis: 'O Karolini ovisi želi li igrati za Cipar, ali mogao bih i ja za Hrvatsku!

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 08. veljača 2013. 10:24

Marcos Baghdatis je na Indoors došao s omjerom pobjeda 12-1 , osvojio je Zagreb 2007, lani igrao polufinale i osvojio parove s Mihailom Južnjim. Ove godine je, neočekivano, zapeo na Blažu Kavčiču. A sve je za Cipranina izgledalo odlično, uzeo je prvi set, napravio break u drugom i kod 5:4 servirao za meč. Ali kao da mu se ruka skratila...

- Uvijek je teško servirati za meč - konstatirat će kasnije Kavčič.

Baghdatis je ostao dva poena od pobjede, a poslije toga potonuo, Slovenac je uzeo tie-break, napravio break rano u trećem setu i držao do kraja.

- Imao sam dosta prilika, nisam ih iskoristio i to je to - komentirao je Cipranin, koji je poslije poraza odmah otkazao i meč parova zbog ozljede desnog stopala.

- Imam neku manju upalu kod palca, ništa strašno, ali ne želim riskirati ništa jer živim od singl mečeva, a ne od parova.

No, da je dobio onaj servis za meč, danas bi svejedno igrao četvrtfinale.

- Da, da, učinio bih sve da budem spreman do tada.

Osim hrvatskih tenisača, Baghdatis je uživao najveću navijačku podršku od stranaca u Zagrebu. Iako se i njega sve manje smatra strancem budući da je od srpnja prošle godine u statusu - hrvatskog zeta. Supruga je Karolina Šprem, koja je u listopadu rodila kćerkicu Zaharu.

Nekada naša najbolja tenisačica još nije otpisala vlastitu tenisku karijeru, pa tako postoji i mogućnost da zaigra za Cipar.

- To će ovisiti isključivo o njoj, ona će odlučiti. Ako se to dogodi, za Cipar bi bila čast da dobijemo takvu tenisačicu.

Inače, želja bračnog para Šprem - Baghdatis je nastup na Hopman Cupu, ali to nije sve.

- Mogli bismo eventualno igrati Grand Slamove u mješovitim parovima, pa čak i olimpijske igre.

Za Hrvatsku bi možda bolje bilo da je smjer obrnuti, da on dođe pod hrvatsku zastavu i zaigra za naš Davis Cup sastav.

- Ako je ozbiljno, neka me predsjednik vašeg saveza kontaktira - uz osmijeh je dodao Marcos.

Linker
17. rujan 2024 23:21