CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
‘KAO DA IMAM IGLU U SEBI‘

Zabrinjavajuće izjave Rafaela Nadala nakon poraza u finalu: ‘Teško dišem, boli i jako je neugodno...‘

Španjolac je osim borbe sa sjajnim Taylorom Fritzom imao i veliku borbu s disanjem
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2022. 10:46

Ušao je Rafael Nadal u finale Indian Wellsa s pobjedničkim nizom od 20 mečeva u 2022. godini, ali nešto se pitalo i Amerikanca Taylora Fritza koji je šokirao mnoge zaustavivši seriju velikog Španjolca.

Nadal je tako propustio uzeti svoj četvrti trofej u Indian Wellsu, no ostaje i dalje činjenica da mu je ovo u njegovoj bogatoj karijeri daleko najbolji ulazak u jednu sezonu.

Prvi ovosezonski poraz možda i nije toliko zabrinuo Rafu i njegove navijače, ali problemi koje je otkrio nakon meča definitivno jesu.

"Teško dišem. Ne znam o čemu je riječ. Dok dišem boli i jako je neugodno", otkrio je španjolski veteran.

image

Rafael Nadal

DAVID SILPA/UPI/PROFIMEDIA

"Ne znam je li problem u rebrima. Kada dišem i kada se krećem - osjećam kao da imam iglu u sebi. Od te boli mi se i malo vrti u glavi. To je vrsta boli koja me ograničava. I to puno. Ne samo zbog boli, nego se i ne osjećam dobro zbog utjecaja na moje disanje", dodao je.

Unatoč borbi s disanjem, Rafa nije propustio nahvaliti svog suparnika Fritza rekavši da je "izgubio od sjajnog igrača."

"Nije vrijeme da pričamo o ovome iako je očito da danas nisam mogao izvoditi ono što inače mogu. Pokušao sam, ali i izgubio od odličnog protivnika. Nije dan da pričam o tome što nije u redu sa mnom. Ovo je njegov trenutak i to ne moramo skrivati u mojim komentarima", poručio je.

Nadal je ulaskom u finale preskočio Alexandera Zvereva i od danas je treći tenisač svijeta. Ispred njega su ostali Novak Đoković, koji se vratio na čelno mjesto, te Rus Danil Medvedjev.

"Jedina stvar koja me brine je ovo što se događa ovdje (u prsima), što trebam učiniti kako bih se oporavio i koliko će sve to trajati", zaključio je Rafa.

Linker
25. travanj 2024 15:33