WILLIAM WEST Afp
SILOVITI POVRATAK

VIDEO: Nadal u drugom meču pomeo suparnika i dobio opomenu jer je predugo ostao na WC-u

Španjolac se na terenu pojavio s desetak sekundi zakašnjenja, što sudac nije tolerirao
Piše: Vito TomasObjavljeno: 04. siječanj 2024. 17:05

Rafael Nadal nastavio je s pobjedama na povratničkoj turneji u Australiji. Nakon što je u prvom kolu Brisbane ATP-a svladao Austrijanca Dominica Thiema, idući je nastradao domaći igrač Jason Kubler. Uvjerljiva je to bila predstava španjolskog tenisača koji je sa 6:1, 6:2 rutinski nadigrao Australca za sat i 21 minutu igre.

Na meču protiv Kublera dogodila se i jedna pomalo atipična, no smiješna situacija koja je Nadala koštala opomene. Naime, osvajač 22 Grand Slama nakon prvog je seta otišao u svlačionicu i malo se predugo zadržao. S obzirom na visoku vlagu u Brisbaneu, Nadal se odlučio kompletno presvući, a za to vrijeme na terenu je počeo otkucavati sat od pet minuta koliko je igračima dopušteno za odlazak na WC.

image

Nadalovi navijači

WILLIAM WEST Afp

Međutim, tajmer je ubrzo došao do nule, a glavni sudac Arnaud Gabas pitao je preko voki-tokija gdje je Nadal, koji se pojavio 10 sekundi kasnije, vidno iznenađen jer nije znao da je vrijeme isteklo.

Video pogledajte OVDJE.

Osvajaču 14 Roland Garrosa zbog svega toga sudac je morao izreći opomenu. "Dame i gospodo, Rafa Nadal malo je zakasnio s pauze za kupaonicu te je zbog toga počinio vremenski prekršaj", preko mikrofona je objavio sudac te upozorio Nadala da bi, ako to učini ponovno, mogao biti kažnjen oduzimanjem poena.

Premda je situacija na prvu izgledala ozbiljno, Nadal ju je ispratio sa smiješkom. Pred Nadalom je na rasporedu susret četvrtine finala protiv još jednog domaćina, Australca Jordana Thompsona.

Linker
29. travanj 2024 13:34