Julija Putinceva

 DARREN STAPLES Afp
TURNIR U BIRMINGHAMU

Tomljanović ni iz petog pokušaja nije uspjela doći do WTA naslova. Izgubila od kazahstanske igračice

Za 31-godišnju Tomljanović ovo je bilo peto finale na WTA turnirima, ali i peti poraz
Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2024. 16:04

Julija Putinceva, 29-godišnja kazahstanska tenisačica, osvojila je ovotjedni travnati WTA 250 turnir u Birminghamu nakon finalne pobjede u dva seta protiv Ajle Tomljanović.

Putinceva je protiv hrvatske tenisačice, koja već šest godina igra za Australija, slavila sa 6:1, 7:6(8). Tomljanović je imala priliku dobiti drugi set i time dodatno zakomplicirati ovaj meč, ali nije iskoristila jednu set-loptu i tie-breaku.

Uspjela je Putinceva sve okončati nakon jednog i pol sata igre te je osvojila treći WTA turnir u karijeri. Prije ovog slavlja Putinceva je podizala trofej pobjednice u Nuernbergu 2019. te Budimpešti 2021. godine.

Za 31-godišnju Tomljanović ovo je bilo peto finale na WTA turnirima, ali i peti poraz. Ujedno je Tomljanović igrala finale nakon čak pet godina čekanja, te i dalje mora čekati na premijerno slavlje.


image

Jessica Pegula

SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA Sipa Usa/ddp Usa/profimedia

Američka tenisačica Jessica Pegula osvojila je travnati WTA 500 turnir u Berlinu nakon dramatične pobjede u finalu protiv Ruskinje Ane Kalinskaje u kojem je spasila čak pet meč-lopti.

Nakon dva sata i 40 minuta igre Pegula je pobijedila Kalinskaju 6:7(0), 6:4, 7:6(3) čime je došla do petog osvojenog WTA turnira u karijeri, ali i prvoga tijekom ove godine. Prošle je bila najbolja u Seulu i Montrealu. Kalinskaja je treći put igrala u finalu te je treći put izgubila završni meč. Ove godine je ranije izgubila finalni meč u Dubaiju.

Sasvim blizu je Kalinskaja bila premijernog trofeja te je kod 5:4 i 6:5 u trećem setu, na servis suparnice, propustila čak pet meč-lopti. Nakon toga je 30-godišnja Pegula dominirala u tie-breaku i došla do naslova pobjednice.

Tijekom nedjelje Pegula je morala kraju privesti i polufinalni meč u kojem je svladala sunarodnjakinju i prvu nositeljicu Berlina Coco Gauff sa 7:5, 7:6(2). Na turniru u Berlinu Pegula je u drugom kolu svladala i hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić koja je prošle godine igrala finale u glavnom njemačkom gradu.

Linker
28. rujan 2024 23:14