GLYN KIRK Afp
POTRESNI TRENUCI

Što se dogodilo Nadalu nakon trilera? ‘Nisam dobro, više neću igrati na turniru, idem u svoju sobu...‘

‘Trenutno proživljavam vrlo intenzivan i važan unutarnji sukob‘, rekao je Rafa španjolskim novinarima
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. rujan 2022. 10:17

Emotivan je i pun suza bio oproštaj od tenisa velikog Švicarca Rogera Federera. Zbio se jučer, u Londonu i tamošnjoj O2 Areni, u srazu Europa - Svijet na Laver kupu. Nakon meča u kojem su Federer i dugogodišnji mu veliki suparnik, ali i prijatelj, Rafael Nadal izgubili igru parova.

image
GLYN KIRK Afp

Sjedeći pokraj terena, Rafael Nadal je čak i zaplakao nakon meča, ali ne zbog poraza. Štoviše, kasnije je Rafa istaknuo kako i važan dio njega samog također tog trenutka odlazi, zajedno s "umirovljenjem" Rogera Federera.

image
GLYN KIRK Afp

Video zapisi Federera i Nadala, dvojice tenisača koji su dijelili jedno od najzanimljivijih teniskih suparništava, kako zajedno plaču u londonskoj O2 Areni, obišle su društvene mreže, ostavivši legije njihovih obožavatelja vrlo emotivnima.

Rafael Nadal je rekao je da je ovo bila emocionalno teška noć za njega jer je poraz od američkog para Jacka Socka i Francesa Tiafoea označio kraj blistave karijere 41-godišnjeg Federera.

image

Velika četvorka

GLYN KIRK Afp

- Za mene je bila ogromna čast biti dio ovog nevjerojatnog trenutka u povijesti našeg sporta, a u isto vrijeme puno godina dijeliti puno stvari zajedno - spomenuo je Rafa.

- Sada, kada Roger odlazi iz tenisa, da, odlazi i važan dio mog života jer je u svim trenucima, kada je bio pokraj ili ispred mene, bio u tim važnim trenucima dio mog života. Tako je bilo emotivno vidjeti obitelj, vidjeti sve ljude. Da, teško je opisati. Ali, da, nevjerojatan trenutak.

image
GLYN KIRK Afp

Roger Federer i Rafael Nadal sučeljavali su se najmanje 40 puta, jedan protiv drugog. Suparnici? Bespogovorno, vrlo veliki, ali opet istodobno i sportski prijatelji.

- Vrlo sam ponosan što sam na neki način dio njegove karijere. Ali još sretniji što eto završava karijeru ostajući prijatelj i dalje, nakon svega što smo dijelili na terenu kao suparnici.

Nadal je u razgovoru za španjolske medije nakon meča ponudio i malo drugačiju, zabrinjavajuću sliku...

"Nisam dobro, neću više igrati na ovom turniru. Moram otići u svoju sobu i dobro razmisliti o svemu. Trenutno proživljavam vrlo intenzivan i važan unutarnji sukob. Kada prođu svi ovi trenuci uzbuđenja povući ću se u osamu i odlučiti što trebam napraviti", rekao je Nadal.

Pitanja su se nametala sama po sebi. Razmišlja li i on sam o mirovini, je li Federerov oproštaj tako jako utjecao na njega?

"Ne znam, stvarno ne znam. Nisam još došao do tog trenutka. Bio sam u jednom trenutku ove godine blizu da kažem zbogom, ne mogu vam lagati. Tijekom Roland Garrosa mi se činilo da će to biti moj zadnji turnir, to je stvarnost. I od tada je nekako sve krenulo u krivom smjeru, dvaput sam imao rupturu trbušnog zida, u Wimbledonu i u New Yorku. Bila je to serija nesreća i pehova, uz sve moje druge privatne probleme. Ali nisam još u tom trenutku da se oprostim, ne želim ni razmišljati o tom trenutku. Sad jedino želim da se sve vrati u normalu, da sve bude u redu u mom privatnom životu, to je najvažnije, i onda ću organizirati život. Vratiti mir u svoj privatni i profesionalni život", zaključio je Španjolac.



Nadal se povukao s Laver Cupa

U subotu poslijepodne stigla je i službena obavijest da se Nadal povukao s daljnjeg sudjelovanja na ovogodišnjem Laver Cupu iz osobnih razloga. Nadala će u sastavu reprezentacije Europe zamijeniti Cameron Norrie.

Federera je nakon dvoboja u petak, nakon kojih je ukupni rezultat u dvoboju Europe i Svijeta 2-2, zamijenio Talijan Matteo Berrettini.

Linker
20. travanj 2024 03:29