VALERY HACHE Afp
ZEMLJANI MASTERS

Spektakl zagarantiran u Monte Carlu: Đoković na mušteriju, Sinner protiv opasnog Grka

Danas se od 13.30 se igraju polufinalni dvoboji prvog zemljanog Mastersa sezone
Piše: Rafael SpajićObjavljeno: 13. travanj 2024. 09:23

U Monte Carlu se igra prvi zemljani Masters sezone, turnir na kojem povijesno dominira Rafael Nadal. Ove godine Španjolca nema, ali to ne znači da je postava polufinalsta slaba. Osim Novaka Đokovića i Jannika Sinnera, u polufinalu su i dvostruki finalist ovog turnira Stefanos Tsitsipas te Norvežanin, Casper Ruud.

Đoković za protivnika ima igrača koji mu dosad u pet mečeva nije oduzeo niti jedan set. Štoviše, Ruud dosad u 11 mečeva protiv top 3 igrača nema niti jedan set. Đoković je u petak oborio dva rekorda, a iako danas nema priliku postati najbolji u nekoj od kategorija ne znači da neće doći do velikog uspjeha. Ako pobijedi, postat će tek drugi tenisač u povijesti Monte Carla s pet finala. Ispred njega bi ostao samo Nadal s 12 finala. Pobjeda Ruuda bi Norvežaninu donijela drugo Masters finale te bi također postao prvi Norvežanin s pobjedom protiv prvog igrača svijeta.

image
VALERY HACHE Afp

U drugom polufinalu također se susreću stari znanci. Tsitsipas i Sinner osam puta su igrali međusobno, a kao bolji protivnik se u pet mečeva pokazao Grk. Talijan je dobio posljednja dva te i u ovaj, s obzirom na formu, ulazi kao favorit. Sinner bi pobjedom postao tek treći Talijan s finalom Monte Carla. Prije njega je to pošlo za rukom Corradu Barazzuttiju davne 1977. dok je prije pet godina Fabio Fognini postao prvi Talijan s naslovom u Monaku. Tsitsipasu pobjeda znači povratak u društvo deset najboljih tenisača te bi ulaskom u finale ušao u svoju sedmu Masters završnicu, a treću u Monte Carlu.

Polufinala su na rasporedu u subotu, a prvi na teren izlaze Tsitsipas i Sinner u 13.30.

Linker
25. travanj 2024 06:29