ANDREJ ISAKOVIC Afp
SRPSKI TENISAČ NE POPUŠTA

Španjolci tvrde - Đokovićev biograf nije u pravu: ‘Cijepljenje trenutno nije opcija za Novaka...‘

Iako su u javnost procurile vijesti da bi se Đoković trebao cijepiti protiv korone, čini se da nisu točne
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. veljača 2022. 17:36

Španjolska mrežna stranica Cuatro, pozivajući se na izvore bliske stožeru Novaka Đokovića, tvrdi kako nisu točne izjave navodnog Novakovog biografa Daniela Mükscha, koji je rekao kako se prvi tenisač svijeta planira cijepiti.

Navodno ga je na to natjerao trijumf Rafaela Nadala na Australian Openu, čime je Španjolac opet u prednosti po broju osvojenih Grand Slamova u odnosu na Đokovića (21-20). Novak, barem prema Mükschu, ne želi ponovo doći u situaciju da ne može igrati Grand Slam turnire, odnosno ne osvajati najveće trofeje, dok ih njegov rival skuplja i dalje.

Međutim, iz Španjolske dolaze drugačije informacije. Đoković nije cijepljen i još nije odlučio što će uraditi po tom pitanju, piše novinar Cuatra, Jose Manuel Amoroso. Iz Novakovog okruženja uvjeravaju da "sve se može dogoditi u budućnosti", ali da cijepljenje trenutačno nije opcija za Đokovića.

U međuvremenu, Đoković, koji bi trebao zaigrati na turniru u Dubaiju od 21. veljače, bio je na primanju kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mu je tijekom zbivanja u Australiji i posljedične deportacije iskazivao podršku.

- Niste imali obavezu pružiti mi podršku, ali osjećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene, sebe stavili u kompromitirajuću situaciju. To se cijeni i poštuje, dugo ću to pamtiti i moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan i ta veza će biti dovijeka. No, sada ujedno molim i za strpljenje, u sljedećih sedam do deset dana detaljnije ću objasniti o svemu što se događalo u Australiji - rekao je Novak.

Linker
20. travanj 2024 06:56