Osiguranje i jedan od prosvjednika koji je prekinuo drugi meč

 Screenshot (Eurosport)
NEMILE SCENE

Skandal na meču Mate Pavića: Prekid trajao sat vremena, osiguranje ispraznilo tribine

U Rimu je simultano izvedeno nekoliko upada na teren
Piše: HinaObjavljeno: 13. svibanj 2024. 13:37

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Rimu, oni su u susretu 2. kola s uvjerljivih 6-1, 6-2 svladali pete nositelje Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Sam meč trajao je oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid kojega su uzrokovali prosvjednici koji su pri rezultatu 6-1, 4-2 upali na teren te po njemu prosuli nekakvi nekakve kemikalije. Samo čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali nakon tog prvotnog propusta osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi "aktivisti" uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir. Spomenimo i kako je simultano izvedeno nekoliko upada na teren, a snimku s jednog od njih pogledajte u nastavku članka:

Pavić i Arevalo dominirali su od samoga početka, osvojili prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli tu dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i "break" za 3-2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao.

U četvrtfinalu će Pavić i Arevalo igrati protiv trećih nositelja Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Linker
13. svibanj 2024 13:40