Stefanos Tsitsipas

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
PREKINUTA SURADNJA

Sedmi tenisač svijeta ispao praktički na startu US Opena, pa otpustio poznatog trenera

‘Ne znam kad mi se zadnji put takvo što dogodilo. Pad je bio velik‘
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 11:59

Nakon što je iznenađujuće ispao od švicarskog kvalifikanta Dominica Strickera u drugom kolu US Opena, reakcija grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa bila je otpuštanje prvog trenera Marka Philippoussisa.

Sedmi tenisač na svijetu Tsitsipas nastavio je s lošom formom koja traje mjesecima, ali i lošim igrama na US Openu gdje nikada u karijeri nije prošao dalje od trećeg kola. U dramatičnom meču protiv Strickera poražen je nakon nešto više od četiri sata igre sa 5-7, 7-6(2), 7-6(5), 6-7(6), 3-6.

"Nikako ne želim kriviti nikoga iz svog tima za ovaj poraz. Sve je na terenu pod mojom kontrolom i talentom te ako ne mogu obaviti kvalitetno posao u meču snosim odgovornost“, rekao je 25-godišnji Tsitsipas, ali je unatoč tim riječima odlučio okončati suradnju s nekadašnjim odličnim australskim tenisačem.

Inače, tijekom ove godine Tsitsipas se već jednom razišao s Australcem, ali ga je početkom kolovoza odlučio vratiti na mjesto trenera. Istovremeno, povratkom Philippoussisa došlo je i do promjene jer se na posljednjim turnirima na tribinama nije pojavljivao otac grčkog tenisača, vjerojatno roditelj koji najbučnije prati mečeve svog djeteta. Na nekim od posljednjih turnira Stefanos se i glasno svađao tijekom mečeva s ocem.

U četvrtom setu meča protiv Strickera, kod vodstva 5-3, Tsitsipas je servirao za meč, ali je propustio ogromnu šansu te u nastavku izgubio taj, kao i peti set.

"Ne znam kad mi se zadnji put takvo što dogodilo. Pad je bio velik“, rekao je Tsitsipas koji je na posljednja tri turnira, na američkom betonu, ostvario omjer 2-3.

Linker
29. travanj 2024 20:53