JESS RAPFOGEL Getty Images Via Afp
ATP/WTA TOUR

Rubljov i dalje bez recepta za Amerikanca, Swiatek otkazala nastup u Torinu

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica Sabaljenka je u bjeloruskom okršaju porazila Azarenku
Piše: HinaObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 08:21

Prvi nositelj ATP teniskog turnira u Washingtonu, Rus Andrej Rubljov poražen je u četvrtfinalu od Amerikanca Francesa Tiafoea sa 4-6, 6-7 (3).

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda 26-godišnjeg Amerikanca, trenutačno 29. tenisača svijeta.

Tiafoea u polufinalu čeka sunarodnjak Sebastian Korda koji je u četvrtfinalu bio bolji od Australca Jordana Thompsona 6-4, 6-2.

U drugom polufinalu igrat će Talijan Flavio Cobolli i drugi nositelj Amerikanac Ben Shelton.

Cobolli je pobijedio Amerikanca Alexa Michelsena sa 7-5, 3-6, 7-6 (2), dok je Shelton prošao dalje nakon što mu je Kanađanina Denis Shapovalov predamo meč pri rezultatu 7-6 (7/5), 6-6 za Amerikanca.

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica Arina Sabaljenka je u bjeloruskom okršaju porazila Viktoriju Azarenku sa 6-4, 6-4.

U polufinalu je čeka Čehinja Marie Bouzkova koja je bila bolja od Amerikanke Robin Montgomery sa 6-3, 6-1.

ATP - četvrtfinale:

Frances Tiafoe (SAD/5) - Andrej Rubljov (Rus/1) 6-4, 7-6 (3)

Sebastian Korda (SAD/4) - Jordan Thompson (Aus/7) 6-4, 6-2

Flavio Cobolli (Ita/10) - Alex Michelsen (SAD/15) 7-5, 3-6, 7-6 (2)

Ben Shelton (SAD/2) - Denis Shapovalov (Kan) 7-6 (7/5), 6-6, predaja

WTA - četvrtfinale:

Arina Sabaljenka (Blr/1) - Viktorija Azarenka (Blr/6) 6-4, 6-4;

Marie Bouzkova (Češ) - Robin Montgomery (SAD) 6-3, 6-1;

Paula Badosa (Špa) - Emma Raducanu (VB) 4-6, 7-5, 6-4;

Caroline Dolehide (SAD) - Amanda Anisimova (SAD) 7-6 (5), 6-1


Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek, koja je na Olimpijskim igrama u Parizu jučer osvojila brončanu medalju, otkazala je nastup na WTA turniru u Torontu sljedeći tjedan zbog "prevelikog umora".

Peterostruka osvajačica Grand Slam turnira, koja je ranije ove godine osvojila svoj treći naslov na Roland Garrosu, pobijedila je Slovakinju Annu Karolinu Scmiedlovu u borbi za brončanu medalju na Olimpijskim igrama prije nego što je objavila da joj treba odmor.

"Žao mi je što vas moram obavijestiti da se zbog općeg umora kojeg su uzrokovala posljednjih nekoliko tjedana na terenu moram povući s turnira u Torontu", rekla je Swiatek.

"Zbog intenzivnog teniskog rasporeda s Olimpijskim igrama i različitim podlogama, potrebno mi je više vremena za odmor i oporavak kako bih bila spremna igrati na najboljoj mogućoj razini", dodala je.

Čak šest od deset najboljih igrača otkazalo je nastup u Torontu, pripremnom turniru za posljednji Grand Slam sezone, US Open.

Među njima su pobjednica Wimbledona Čehinja Barbora Krejčikova, četvrta na ljestvici Kazahstanka Jelena Ribakina, Talijanka Jasmine Paolini (WTA-5.), Grkinja Maria Sakari (WTA-8.) i Amerikanka Danielle Collins (WTA-9.).

Linker
21. rujan 2024 16:40