Andreja Klepač i Darija Jurak
 MINAS PANAGIOTAKIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Minas Panagiotakis/Getty Images/Profimedia
SPASILE DVIJE MEČ LOPTE

Presudio jedan poen: Darija Jurak u dramatičnom meču izborila polufinale i sve je bliže uspjehu karijere

Sjajni rezultati doveli su je do 16. mjesta, a nakon Chicaga bi mogla ostvariti „career ranking“
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. listopad 2021. 12:44

Darija Jurak je s Andrejom Klepač izborila polufinale Chicago Fall Tennis Classica nakon što su spasile dvije meč-lopte (7:9) u „match tie-breaku“ protiv 2. nositeljica, Japanki Shuko Aoyame i Ene Shibahare. Na kraju je bilo 7:6(4), 2:6, 11:9 za hrvatsko-slovensku kombinaciju, koja je suradnju započela u travnju u Charlestonu i od tada su ostvarile sjajne rezultate. Jurak i Klepač su osvojile turnire u Bad Homburgu i San Joseu, bile su finalistice u Parmi i Montrealu, te su najbolji rezultat na Grand Slam turnirima upisale u Roland Garrosu (četvrtfinale).


Tako je 37-godišnja Zagrepčanka, pomalo u sjeni briljantnih Nikole Mektića i Mate Pavića, stigla u priliku plasirati se na WTA Finals u meksičkoj Guadalajari. Uoči Chicaga hrvatsko-slovenski tandem je zauzimao 9. mjesto u poretku, a s plasmanom u polufinale preskočile su Gabrielu Dabrowski i Luisu Stefani, te su sada na posljednjem mjestu koje vodi na WTA Finals. Ne treba niti govoriti kakav bi to uspjeh bio za Dariju Jurak, ovo je njena najbolja sezona u dugoj karijeri. Prije udruživanja s Klepač, naša je tenisačica osvojila Dubai s Alexom Guarachi i bila u polufinalu Australian Opena s Ninom Stojanović.

Svi ti rezultati doveli su je do 16. mjesta, nikada nije bila tako visoko, a po svemu sudeći će i nakon Chicaga ostvariti „career ranking“. Jurak je s tri titule ove godine došla do devet naslova i konačno s prvog mjesta interne hrvatske liste skinula Jelenu Kostanić (8).


Niti jedna hrvatska tenisačica nije igrala na završnom turniru WTA Toura u igri parova. Jedino je Iva Majoli u tri navrata sudjelovala u pojedinačnoj konkurenciji (1995-97).

Linker
16. svibanj 2024 08:17