Petra Marcinko of Croatia hits a return against Sofia Costoulas of Belgium during their junior girls final match on day thirteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 29, 2022. (Photo by BRANDON MALONE/AFP)/-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

 BRANDON MALONE Afp
ULAZ BESPLATAN

Počinje Zagreb Ladies Open: Evo protiv koga će igrati Donna Vekić i Petra Marčinko

Program poćinje u 10.00, a organizator poziva gledatelje da u što većem broju dođu podržati naše tenisačice
Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2022. 12:59

Najveće hrvatske uzdanice za teniskom turniru Zagreb Ladies Openu, koji se ovoga tjedna održava na terenima Teniskog centra Maksimir, 25-godišnja Donna Vekić i 16-godišnja Petra Marčinko svoje će prve nastupe imati u utorak.

Vekić, koja trenutačno zauzma 108. mjesto na WTA ljestvici, u Zagrebu nastupa s pozivnicom organizatora, a u 2. kolo će se pokušati probiti preko Australke Jaimee Fourlis, koja je 236. na WTA ljestvici.

Marčinko, ovoga tjedna 388. igračica svijeta, u Zagrebu također nastupa s pozivnicom, a prošle godine upravo je u Zagrebu ostvarila svoju prvu profesionalnu pobjedu što je bio uvod u njen izvrstan uspjeh osvajanja juniorskog Australian Opena i Orange Bowla, ali i kontinuiteta od čak 25 pobjeda u nizu, od čega 11 u seniorskoj konkurenciji. Ove godine je osvojila i svoj prvi profesionalni trofej, i to u turskoj Antalyji. Mlada nada hrvatskog tenisa u utorak će se susresti s Talijankom Cristianom Ferrando koja je čak 10 godina starija od Petre te je danas na 275. mjestu WTA ljestvice.

Prije Vekić i Marčinko, na središnjem terenu TC "Maksimir" nastupit će još dvije hrvatske igračice, Tara Wurth i Antonia Ružić, a one će za suparnice imati igračice iz kvalifikacija.

Program poćinje u 10 sati, a ulaz na sve mečeve je besplatan te organizator poziva gledatelje da u što većem broju dođu podržati naše tenisačice.

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima.

Linker
19. travanj 2024 12:27