WILLIAM WEST Afp
NOVI PORAZ MONFILSA

Petra Martić saznala protivnicu u drugom kolu Rima: Najbolja Hrvatica ide na ‘sretnu gubitnicu‘

Sorribes Tormo i Giorgi su igrale čak tri sata i 51 minutu, što je 6. najduži meč na WTA Touru...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. svibanj 2021. 16:41

Petra Martić je saznala s kim će igrati u 2. kolu turnira u Rimu. Bit će to Kristina Mladenovic, koja je kao „sretna gubitnica“ iz kvalifikacija svladala 10. nositeljicu Belindu Bencic sa 6:3, 6:4. Švicarka je u Madridu u 1. kolu svladala Francuskinju na putu do četvrtfinala, pa je ovo svakako revanš. Martić protiv Mladenovic vodi 5-2 u međusobnim susretima.


S rimskog turnira vrijedi svakako izdvojiti tri meča. Sara Sorribes Tormo i Camila Giorgi su igrale čak tri sata i 51 minutu (7:6, 6:7, 7:5 za Španjolku), što je šesti najduži meč na WTA Touru u Open eri. Drugi je pobjeda Jaroslave Švedove nad Martinom Trevisan u tie-breaku trećeg seta. Time je Kazahstanka prekinula niz od deset poraza, koji je trajao od 2017. godine i turnira u Nürnbergu. Nakon toga je igrala još u Roland Garrosu, saznala da je trudna, rodila blizance i tenisu se vratila u Dohi prošle godine. Do utorka je čekala na pobjedu. Švedovoj su 33 godine.

Treća zanimljivost je vezana za Gaela Monfilsa, koji još uvijek čeka na prvu pobjedu nakon što se tenis vratio poslije pandemije korona virusa. Francuz je posljednji put igrao prije tri mjeseca, u Rimu je izgubio od Lorenza Sonega. Sedmi poraz u nizu od rujna prošle godine.


Tenisači, parovi, 1. kolo: Kubot, Škugor – Tsitsipas, Tsitsipas 7:6(7), 6:3, Krawietz, Tecau – Čilić, Melo 6:4, 6:2.
Tenisačice, parovi, 1. kolo: Chan, Chan – Kasatkina, Martić 6:2, 6:3. (db)

Linker
28. travanj 2024 08:55