MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NEDJELJA ZA PAMĆENJE

Petra Marčinko ostvarila svoju prvu pobjedu na WTA Touru! Nakon velike borbe izbacila 9. nositeljicu

Kad je servirala za meč, Petra je uz malu pomoć suparnice iskoristila prvu meč-loptu
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2022. 17:48

Najbolja juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko, pamtit će ovu nedjelju i nastup na WTA 250 turniru u marokanskom Rabatu, gdje je ostvarila svoju prvu pobjedu na WTA Touru svladavši u 1. kolu 77. tenisačicu svijeta, Šveđanku Rebeccu Peterson, sa 6-0, 2-6, 7-5 nakon dva sata i 11 minuta.

Nakon sjajnog prvog seta u kojem je iznenađenu 9. nositeljicu ostavila bez gema, Marčinko je u prvom gemu drugog seta propustila četiri break-lopte, a potom prvi put u meču izgubila servis, što ju je malo izbacilo iz ritma. Još jedim 'breakom' u osmom gemu Peterson je izborila treći set.

U njemu je 26-godišnja Šveđanka povela sa 2-0, ali je odmah izgubila prednost. I u sljedeća dva gema su tenisačice razmijenile 'breakove', da bi sljedeću priliku za oduzimanje servisa dobila Marčinko u 11. gemu i iskoristila je. Kad je servirala za meč, Petra je uz malu pomoć suparnice iskoristila prvu meč-loptu i došla do velike pobjede.

Drugo kolo joj za suparnicu donosi bolju iz dvoboja Meksikanke Marcele Zacarias (WTA - 243.) i Australke Astre Sharme (WTA - 147.).

Linker
24. travanj 2024 02:03