Rob Prange/Zuma Press/Profimedia
VELIKA PRILIKA

Petra Marčinko dobila pozivnicu za kvalifikacije Indian Wellsa, sutra će ostvariti najbolji renking karijere

Zagrepčanka u ponedjeljak postaje druga najbolja maloljetna tenisačica na svijetu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. ožujak 2023. 10:48

Petru Marčinko (17) sljedeći tjedan čeka jedan od najvećih ispita dosad. Zagrepčanka je dobila pozivnicu za kvalifikacije Indian Wellsa, što će joj biti šansa za ulazak u prvi WTA 1000 turnir i veliku premijeru među najjačim imenima svjetskog tenisa.

Prošlogodišnja osvajačica juniorskog Australian Opena već se aklimatizirala na uvjete u Kaliforniji, jer je ovaj tjedan nastupala na Challengeru u Arcadiji, gdje je nanizala tri pobjede. Na putu do polufinala redom je u dva seta izbacila Japanku Ayukawu te Amerikanke Chang i McCray, prije nego ju je zaustavila bivša finalistica Roland Garrosa, 35-godišnja Sara Errani, sa 6:0, 3:6, 7:5.

S novim će bodovima Marčinko u ponedjeljak ostvariti plasman karijere. Sa 173. napredovat će na 161. mjesto i postati druga najbolje rangirana maloljetna tenisačica na svijetu.

Od djevojaka koje su mlađe od 18 godina, bolje je plasirana samo Linda Fruhvirtová, koja je od Petre starija sedam mjeseci. Linda je starija od dviju sestara iz Praga ili, kako im tepaju, "sljedećih čeških senzacija".

Linker
10. svibanj 2024 03:54