AFP
RAFA NASTAVIO ČUDESAN NIZ

Novi ispad Kyrgiosa u meču s Nadalom! ‘Bila je to čista nesreća, da ponovim to milijun puta...‘

‘Što hoćete da vam kažem? Je li to bila moja namjera? Ne. Takve se stvari događaju‘
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2022. 08:30

Nastavlja se savršena sezona Rafaela Nadala koji je nakon dva sata i 48 minuta igre slomio Nicka Kyrgiosa i po 11. put u karijeri izborio polufinale Indian Wellsa. Rezultat njihovog okršaja bio je 7-6 (0), 5-7 i 6-4.

Neslomljivi španjolski velikan produžio je tako svoj ovosezonski niz na čudesnih 19-0 te stigao do 6-3 u međusobnim omjerima s 26-godišnjim Australcem. Kyrgios je dobro otvorio ovaj susret te u trećem gemu oduzeo servis svom suparniku, no Nadal se vratio krajem seta, izjednačio na 5-5 te savršenim tie breakom (7-0) uzeo prvi set. Drugi set pripao je Kyrgiosu koji je pri rezultatu 5-6 napravio break i odveo meč u odlučujući set koji je na kraju pripao 35-godišnjem Španjolcu.

image

Rafael Nadal

CLIVE BRUNSKILL Afp

"Uvijek je teško igrati protiv njega jer brzo mijenja dinamiku i ima odličan servis. Pogotovo prvi. Nick je jednostavno jedan od takvih igrača s kojima ćete imati problema kad je motiviran", poručio je Nadal kojeg u polufinalu čeka sunarodnjak Carlos Alcaraz. Veliki španjolski talent u kasnijem je meču sa 6-4, 6-3 svladao Britanca Camerona Norrieja.

Inače, Kyrgios se nakon meča odlučio i ispričati sakupljaču loptica kojeg je umalo ozlijedio svojim reketom. Naime, u naletu bijesa, Australac je u jednom trenutku zabio reket u pod, a isti se odbio u dječaka koji se u posljednji trenutak izmaknuo. Publika je negodovala, ali Australac je ipak na kraju povukao pravi potez.

"Želim se ispričati tom klincu. Bila je to čista nesreća. Bio sam frustriran krajem meča. Reket se ludo odbio. Nije mi to bila namjera. Ako znate tko je taj dečko, pošaljite mi poruku i ja ću mu pokloniti reket. Nadam se da je dobro", poručio je Australac preko Instagrama.

Spomenimo i da je Kyrgios kasnije prošao sakupljača loptica koji je prihvatio ispriku i rekao da je s njim sve u redu te da se veseli poklonu.

"Što hoćete da vam kažem? Je li to bila moja namjera? Ne. Takve se stvari događaju. Da to ponovim milijun puta ne bi otišlo u tom smjeru", kasnije je dodao Australac.

image

Nick Kyrgios

CLIVE BRUNSKILL Afp

Nadal je prošlog tjedna rekao kako bi se u tenisu trebale nametnuti strože kazne da se obuzdaju ispadi, nakon incidenta Alexandera Zvereva u Acapulcu.

"Budući da se ovakve situacije događaju sve češće, vjerojatno bi ATP trebao preispitati stvari i donijeti odluke," rekao je Nadal nakon meča.

Komentirao je i potez svog suparnika.

"Nisam vidio što se dogodilo na kraju, tako da ne mogu imati mišljenje. Nadam se da se ništa loše nije dogodilo jer želim Kyrgiosu sve najbolje," poručio je.

Linker
19. travanj 2024 23:26