OSCAR DEL POZO Afp
PRVO FINALE OD TORONTA

Nikola Mektić i Mate Pavić ponovno na pobjedničkoj stazi, najbolji svjetski par izborio finale Dubaija

Hrvatski par je sa 6:4, 7:5 pobijedio Australca Johna Peersa i Slovaka Filipa Polašeka
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. veljača 2022. 14:43

Ako ste bili zabrinuti za Nikolu Mektića i Matu Pavića nakon vrlo prosječnog ulaska u 2022. godinu, vrijeme je da to prestanete biti, jer je najbolji svjetski teniski par u finalu Dubaija nakon 6:4, 7:5 protiv Johna Peersa i Filipa Polašeka. Njihovo prvo finale od Toronta početkom kolovoza prošle godine, usput su se revanširali Australcu i Slovaku za glatki poraz (2:6, 3:6) u Indian Wellsu u listopadu, kao što su prethodno poravnali račune sa Sanderom Gilleom i Joranom Vliegenom za eliminaciju u pariškom Bercyju krajem listopada.

U vrlo izjednačenom meču u kojemu su presudili detalji, Mektić i Pavić su u prvom setu stigli do breaka u petom gemu, a servirajući za set poništili su tri break-prilike. Drugi set je bio još napetiji, jer su naši tenisači kod 4:5 spasili dvije set-lopte, a gem poslije došli do krucijalnog breaka vrijednog finala. Znači, oba seta su mogla i do drugačijeg raspleta.

Zagrepčaninu i Splićaninu je ovo 13. zajedničko finale od početka 2021. godine, devet puta su bili pobjednici uključujući Wimbledon i Olimpijske igre u Tokiju. Paviću je ovo, pak, već 52. finale u karijeri, Mektić ih ima 23 manje. U finalu će im suparnici biti bolji iz dvoboja Timo Puetz, Michael Venus – Austin Krajicek, Edouard Roger-Vasselin.

Kraj za Serdarušića u Pauu

Nino Serdarušić završio je nastup na jakom ATP Challengeru u francuskom Pauu nagradnog fonda 90.280 eura (dvorana – tvrda podloga). Zagrepčanina je u 2. kolu svladao Francuz Quentin Halys, 142. tenisač svijeta i to nakon dva seta sa 6:4, 6:4. Nino je ukupno zabio sedam asova uz 69 posto pogođenog prvog servisa, a tijekom meča nije stigao do break-lopte. Francuz je stigao do breakova u sedmom gemu prvog i prvom gemu drugog seta.

Linker
28. travanj 2024 06:53