Laura Robson

 SCREENSHOT: INSTAGRAM
SLUŽBENO POTVRDILA

Nakon tri teške operacije kraj karijere objavila osvajačica srebrne olimpijske medalje iz Londona

Laura Robson (28) i službeno je okončala svoju profesionalnu tenisku karijeru
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2022. 12:23

Robson je osvojila juniorski Wimbledon sa 14 godina, a kao 18-godišnjakinja je osvojila olimpijsku srebrnu medalju. Na kraj teniske karijere odlučila se nakon duge borbe s ozljedom.

Prvoj operaciji kuka podvrgnuta je 2018. godine, da bi se vratila u akciju sljedeće godine. Ali i dalje se mučila, te je opet završila 'pod nožem' u prosincu prošle godine i onda opet u siječnju ove godine. Nakon posljednjeg zahvata odlučila se reći - dosta.

"Prošla sam kroz sve moguće oblike rehabilitacija nakon operacije. Posjetila sam sve moguće specijaliste i radila s nekim nevjerojatnim ljudima samo da bih se vratila na teren. A kada se sve ponovilo drugi put, znala sam da je kraj. Osjećam se čudno kada to govorim, ali gotova sam, došao je kraj. Zapravo su mi liječnici rekli dijagnozu još prošle godine, ali trebalo mi je dugo vremena da sama sebi priznam neke stvari", rekla je Robson za BBC.

image

Laura Robson

MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/Pa Images/Profimedia

Najbolji renking za Robson u karijeri je 27. mjesto na WTA ljestvici, a osvajanje olimpijske medalje u Londonu u mješovitim parovima s Andyjem Murrayjem u Londonu najveći joj je uspjeh karijere. Također je imenovana novom zvijezdom u usponu 2012. godine nakon što je na US Openu pobijedila Grand Slam šampionke Kim Clijsters i Li Na.

Robson je odlazak u mirovinu objavila svega pet mjeseci nakon što je Johanna Konta, najbolja britanska tenisačica, objavila svoj kraj karijere.

Linker
18. travanj 2024 10:14