Corey Sipkin/AFP
ČUDAN PRASAK

Medvedev se vraća u Beču, komentirao bizarnu predaju protiv Đokovića: ‘Bilo je to razočaranje‘

Četvrti tenisač svijeta oporavio se i ovaj tjedan želi osigurati nastup na ATP Finalu u Torinu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. listopad 2022. 14:39

Daniil Medvedev danas će u Beču odigrati svoj prvi meč nakon što je početkom mjeseca u polufinalu Astane predao Novaku Đokoviću pri rezultatu 1-1 u setovima.

Predaja je stigla kao grom iz vedra neba, jer Rus je bio jedini igrač koji je Đokoviću na tom turniru uzeo set, a onda nakon izgubljenog tie-breaka drugog seta naprasno stisnuo ruku suparniku i na čuđenje publike otišao s terena. Nakon meča je izjavio da je osjetio „čudan prasak u aduktoru“ te da bi, čak i da je nastavio igrati i pobijedio Đokovića, morao odustati od finala. Za ATP je uoči današnjeg meča s Basilašvilijem pojasnio o čemu se radilo.

- Tijekom tie-breaka sam osjetio da sam istegnuo mišić. Bio sam jako razočaran jer sam igrao na visokoj razini. Nije to baš bilo malo istegnuće, prije bih rekao srednje. U međuvremenu sam napravio dobar posao sa svojim fizioterapeutom, a u subotu sam prvi put odradio 100-postotni trening bez boli. Puno sam trčao i konačno sam spreman vratiti se - rekao je Medvedev.

Prošlogodišnji osvajač US Opena vrlo je blizu plasmana na ATP Finale. Zasad su završnicu osigurali Alcaraz, Nadal, Tsitsipas, Ruud i Đoković (kao osvajač Wimbledona), a Medvedev je prvi ispod crte i u Beču ima priliku potvrditi vizu za Torino.

- Imam još dosta posla jer je nekoliko igrača blizu mene, pogotovo Félix i Rubljov. Bolje je da sam to riješim i dobro odigram preostale turnire nego da ovisim o drugima - ističe svjetski broj četiri.

Medvedev je naglasio da je u Astani pokazao možda i najbolju formu ove sezone („zajedno s ATP Cupom i Australian Openom) te s trenerom Cervarom pronašao formulu koja funkcionira. Ove godine osvojio je jedan naslov, ATP 250 turnir u Los Cabosu gdje je u finalu svladao Norrieja.

Linker
21. rujan 2024 19:43