January 7, 2024, Hong Kong, Hong Kong SAR, China: Salvadorian Marcelo Arevalo (L) and Croatian, Mate Pavic (R) defeat Belgiums Sander Gille and Joran Vliegen in the Bank of China Hong Kong Open Tennis 2024 Doubles Finals, Victoria Park Tennis Courts, Causeway Bay, Hong Kong.,Image: 834950995, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Jayne Russell/Zuma Press/Profimedia

 JAYNE RUSSELL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jayne Russell/zuma Press/profimedia
ATP ŽENEVA

Mate Pavić i Marcelo Arevalo u novom finalu: Hrvat lovi 37. pobjednički trofej u karijeri

Suparnici u finalu bit će im britansko-nizozemska kombinacija Glaspool - Rojer
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 15:12

Drugi tjedan zaredom Mate Pavić i Marcelo Arevalo igrat će za pobjednika ATP turnira. Prošlog su vikenda dogurali do finala Masters 1000 turnira u Rimu, sada su stigli do završnog meča na turniru u Ženevi.

Hrvat i Salvadorac u polufinalu švicarskog zemljanog turnira nadigrali su prve nositelje, Poljaka Jana Zielinskog i Monegažanina Huga Nysa, sa 6:4, 6:4.

Bit će to Paviću i Arevalu treće zajedničko finale sezone, nakon što su osvojili Hong Kong u prvom tjednu 2024. te izgubili u spomenutom finalu Rima. Za hrvatskog reprezentativca, pak, to će biti ukupno 68. finale u karijeri, a lovit će 37. pobjednički trofej. Jedan od njih je upravo iz Ženeve, tamo je prije dvije godine slavio zajedno s Nikolom Mektićem.

Suparnici u finalu bit će im britansko-nizozemska kombinacija Glaspool - Rojer, također jedan od ponajboljih parova trenutačno na ATP Touru.

Linker
24. svibanj 2024 15:13