Marin Čilić
 ADRIAN DENNIS Afp
ZNA SE I IDUĆI PROTIVNIK

Marin Čilić u polufinalu Moskve; Španjolac Martinez pao za tek nešto više od sat vremena

Hrvatski tenisač će u polufinalu u Moskvi igrati protiv „sretnog gubitnika“ Ričardasa Berankisa
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. listopad 2021. 15:04

Marin Čilić će igrati u polufinalu turnira u Moskvi, njegovo četvrto ovogodišnje polufinale (Singapur, Estoril, Stuttgart) nakon što je sa 6:1, 6:2 nadigrao Španjolca Pedra Martineza (ATP 61) za samo 63 minute.

Od početka je bilo jasno da 24-godišnji Martinez ne može parirati raspoloženom Međugorcu, dvostrukom osvajaču ovoga turnira (2014. i 2015. godine, u oba navrata je u finalu pobijedio Roberta Bautistu Aguta). Čilić je od 1:1 u prvom setu vezao sedam uzastopnih gemova, „pobjegao“ na 6:1, 2:0, pa dodatno učvrstio vodstvo u drugom setu odlijepivši se na 5:1. Jedna od mirnijih Čilićevih utakmica ove godine, ukrašena s odličnim postotkom prvog servisa (69%) i brojem asova (15), a tome je u prilog išla i odlična igra na početnom udarcu suparnika, kome je četiri puta napravio break.

Čilić će u polufinalu igrati protiv „sretnog gubitnika“ Ričardasa Berankisa (ATP 108) iz Litve, koga je u posljednjem kolu kvalifikacija izbacio Borna Gojo, no dobio je Berankis drugu priliku, te upisao tri velike pobjede. Prvu protiv Jevgenija Donskoja sa 6:1, 6:3, drugu protiv Federica Corije sa 6:2, 6:1 i u četvrtfinalu protiv Adriana Mannarina sa 6:2, 7:6(1). Bio je to susret dva bivša finalista Moskve, s time da je Berankis za finale 2017. godine pobijedio upravo Mannarina. Francuz je potom sljedeće dvije godine bio finalist u glavnom gradu Rusije. Mannarino je prethodno u 2. kolu uz spašenu meč-loptu eliminirao 1. nositelja i 6. tenisača svijeta Andreja Rubljova.

Dakle, objektivno se Čiliću otvorio put prema finalu.

"Bio je ovo odličan meč s moje strane, sjajan servis, forhend i bekhend su radili kako treba", rekao je 33-godišnji Međugorac, dok je iza njega pljeskala skupina navijača.

"Ja jako volim ovaj turnir, odgovaraju mi uvjeti u ovoj dvorani."

S Berankisom je igrao samo jednom, u 2. kolu Wimbledona prije šest godina bilo je teških 3:2 u setovima za njega.

"Koliko je dobar vidjelo se kad je dobio drugu priliku ovdje. Pamtim našu veliku borbu iz Wimbledona i sigurno je da se neću opustiti. Najvažnije je ipak da nastavim igrati ovako i da se ne zadovoljavam s postignutim", naglasio je Čilić.

Četvrtfinale: Čilić – Martinez 6:1, 6:2, Berankis – Mannarino 6:2, 7:6(1).

Linker
24. travanj 2024 12:53