CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
IZNENAĐENJE U SAD-U

Jedna od najvećih teniskih senzacija: Đokovića šokirao ‘lucky loser‘!

Mladi Talijan senzacionalno je nakon dva sata i 22 minute igre pobijedio velikog favorita
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2024. 06:47

Šok za Novaka Đokovića (36) u Indian Wellsu! Prvi tenisač svijeta poražen je s 4:6, 6:3, 3:6 u trećem kolu ATP Masters 1000 turnira od Luce Nardija (20), 123. tenisača s ATP ljestvice.

Mladi, 16 godina mlađi talijanski tenisač senzacionalno je nakon dva sata i 22 minute igre pobijedio velikog favorita, a na turnir je ušao kao "lucky loser". Nardi je, naime, u kvalifikacijama izgubio od Davida Goffina.

image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp

Igrač koji je za dobar dio sportske publike bio potpuna nepoznanica bolje je otvorio ovaj susret i već u petom gemu ugrabio break kojeg nije ispuštao te poveo s 1:0 u setovima, dok se Đoković, s druge strane, mučio, ali i žalio na želučane probleme. Ipak, Novak se u drugom setu oporavio od početnog šoka i poravnao rezultat na 1:1, no samo da bi Nardi u onom odlučujućem briljirao i na iznenađenje mnogih svladao srpskog tenisača.

image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp

Talijan je, spomenimo i to, u noći s ponedjeljka na utorak postao najniže rangirani igrač koji je na Masters 1000 i Grand Slam turnirima pobijedio za mnoge najvećeg tenisača u povijesti, a ujedno i svog idola.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Napomenimo kako će mladi, 20-godišnji Talijan Luca Nardi u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula, 17. tenisača na ATP ljestvici.

Linker
25. travanj 2024 14:33