Ivan Dodig i Austin Krajicek

 MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
PO NASLOV U MIAMIJU

Hrvatska legenda parova ponovno u finalu Mastersa, već se zna protiv koga igra za novu veliku titulu

U odlučujućem Champions tie-breaku, njemački par je poveo sa 6-1, no uslijedio je veliki obrat
Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2024. 23:03

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek plasirali su se u finale parova na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju.

Dodig i Krajicek su nakon sat i 50 minuta igre porazili Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 6-4, 6-7 (4), 10-7.

Dodig i Krajicek, koji u postavljeni za druge nositelje, dobili su prvi set sa 6-4 nakon što su u devetoj igri napravili break.

U drugom setu Nijemci su poveli 4-2, no hrvatsko-američka kombinacija je vratila izgubljeni servis izjednačivši na 4-4. U nastavku seta više nije bilo breakova pa je set otišao u trinaestu igru. Krawietz i Puetz su poveli sa 6-2 i potom mirno priveli set kraju.

U odlučujućem Champions tie-breaku, njemački par je poveo sa 6-1, no uslijedio je veliki obrat. Dodig i Krajicek su serijom 9-1 preokrenuli rezultat stigavši do 10-7 i konačne pobjede.

Bio je to treći međusobni ogled ove dvije kombinacije i treća pobjeda Dodiga i Krajiceka koji će za svoj deveti zajednički naslov, pri čemu prvi u ovoj godini, boriti protiv pobjednika ovogodišnjeg Australian Opena, Indijca Rohana Bopanne i Australca Matthewa Ebdena.

Prvi nositelji su u drugom polufinalu porazili četvrte nositelje Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacia Zeballosa sa 6-1, 6-4.

Ribakina izborila drugo finale Miamija

Kazahstanka Elena Ribakina drugu godinu uzastopce izborila je plasman u finale WTA 1000 turnira u Miamiju nakon što je u polufinalu porazila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6-4, 0-6, 7-6 (2).

Ribakina je ovom pobjedom postala tek treća igračica u posljednjih 10 godina koja je uzastopno ušla u finale Miamija, pridruživši se Sereni Williams i Ashleigh Barty.

Prošle godine je izgubila od Čehinje Petre Kvitove, a ove godine će igrati s Ruskinjom Ekaterinom Aleksandrovom (N.16) ili Amerikankom Danielle Collins (N.53).

Za 24-godišnju Kazahstanku bit će to četvrto finale ove godine, te 18. u karijeri, a do sada je osvojila sedam turnira.

Ribakina je povela 1-0 u setovima, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je 24-godišnja Kazahstanka napravila break. Deset godina starija Bjeloruskinja je uzvratila fantastičnom igrom u drugom setu u kojem je napravila tri breaka i sa 6-0 izjednačila.

U odlučujućem, trećem setu Ribakina je napravila break za 3-2, ali je Azarenka izjednačila na 5-5. Na koncu je presudio "tie break" koji je četvrta tenisačica svijeta dobila sa 7-2.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda Kazahstanke.

Linker
28. ožujak 2024 23:23